Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

СТАРТОВАЛА НОВА ГЕНЕРАЦИЈА СПЕЦИЈАЛИЗАНАТА И УЖИХ СПЕЦИЈАЛИЗАНАТА


У понедељак 10. јуна више од 80 нових специјализаната и специјализаната ужих специјализација почело је своје здравствене специјализације на Факултету медицинских наука. У зависности од избора специјализације ни ће у наредних три до пет година обављати специјалистички стаж на нашем Факултету, нашим наставно-научним базама где ће стицати неопходна знања и вештине са којима ће, по завршетку специјализација, моћи да их примене у својим здравственим установама односно градовима из којих су дошли у Крагујевац на ФМН.

Почетку специјализација односно ужих специјализација које трају годину дана, претходила је свечана додела индекса у Амфитеатру нашег Факултета где је новоуписане кандидате, у овогодишњем пролећном конкурсу, поздравио продекан за специјалистичке и уже специјалистичке студије проф. др Горан Давидовић који је истакао да је изузетно поносан на чињеницу да наш Факултет бележи, из године у годину, све већи број лекара, фармацеута и стоматолога који одлучују да своје стручно усавршавање, односно здравствене специјализације и уже специјализације заврше управо у Крагујевцу. Уз добродошлицу на наш Факултет и подсећање да их у наредном периоду очекује напоран рад и стицање нових знања и вештина проф. Давидовић је нагласио да се ФМН по броју активних али и броју свршених специјализаната приближио Нишком Медицинском факултету који је готово деценију пре нас увео овај вид стручног усавршавања за лекаре, фармацеуте и стоматологе. „То довољно говори о нашем раду, квалитету, препознавању на основу дугогодишњег високог рангирања на Шангајској листи најпрестижнијих светских Универзитета. У прилог томе говори и чињеница да константно уводимо нове гране специјализација и ужих специјализација и да их у овом тренутку имамо укупно преко 60 . Сада је на овом виду стручног усавршавања активно 976 кандидата док је диплому лекара специјалисте односно субспецијалисте успешно стекло 1053 специјализаната“, рекао је проф. Давидовић.

У овом конкурсном року највеће интересовање постојало је за интерну медицину, општу медицину, медицинску биохемију а у области стоматологије за ортопедију вилица.







Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.