Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

STARTOVALA NOVA GENERACIJA SPECIJALIZANATA I UŽIH SPECIJALIZANATA


U ponedeljak 10. juna više od 80 novih specijalizanata i specijalizanata užih specijalizacija počelo je svoje zdravstvene specijalizacije na Fakultetu medicinskih nauka. U zavisnosti od izbora specijalizacije ni će u narednih tri do pet godina obavljati specijalistički staž na našem Fakultetu, našim nastavno-naučnim bazama gde će sticati neophodna znanja i veštine sa kojima će, po završetku specijalizacija, moći da ih primene u svojim zdravstvenim ustanovama odnosno gradovima iz kojih su došli u Kragujevac na FMN.

Početku specijalizacija odnosno užih specijalizacija koje traju godinu dana, prethodila je svečana dodela indeksa u Amfiteatru našeg Fakulteta gde je novoupisane kandidate, u ovogodišnjem prolećnom konkursu, pozdravio prodekan za specijalističke i uže specijalističke studije prof. dr Goran Davidović koji je istakao da je izuzetno ponosan na činjenicu da naš Fakultet beleži, iz godine u godinu, sve veći broj lekara, farmaceuta i stomatologa koji odlučuju da svoje stručno usavršavanje, odnosno zdravstvene specijalizacije i uže specijalizacije završe upravo u Kragujevcu. Uz dobrodošlicu na naš Fakultet i podsećanje da ih u narednom periodu očekuje naporan rad i sticanje novih znanja i veština prof. Davidović je naglasio da se FMN po broju aktivnih ali i broju svršenih specijalizanata približio Niškom Medicinskom fakultetu koji je gotovo deceniju pre nas uveo ovaj vid stručnog usavršavanja za lekare, farmaceute i stomatologe. „To dovoljno govori o našem radu, kvalitetu, prepoznavanju na osnovu dugogodišnjeg visokog rangiranja na Sangajskoj listi najprestižnijih svetskih Univerziteta. U prilog tome govori i činjenica da konstantno uvodimo nove grane specijalizacija i užih specijalizacija i da ih u ovom trenutku imamo ukupno preko 60 . Sada je na ovom vidu stručnog usavršavanja aktivno 976 kandidata dok je diplomu lekara specijaliste odnosno subspecijaliste uspešno steklo 1053 specijalizanata“, rekao je prof. Davidović.

U ovom konkursnom roku najveće interesovanje postojalo je za internu medicinu, opštu medicinu, medicinsku biohemiju a u oblasti stomatologije za ortopediju vilica.







Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.