Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНА НЕДЕЉА ЗДРАВЉА УСТА И ЗУБА


Поводом 34. "Недеље здравља уста и зуба", у предшколским установама Лане и Колибри, као и Центру за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом Искра, Студенти 4. године ИАСС су у оквиру наставне јединице из Превентивне стоматологије одржали едукацију о очувању здравља уста и зуба.

Студенти су демонстрирали правилне технике прања зуба, ставили акценат на здраву исхрану и назначили важност редовних контролних прегледа. Поред интерактивног предавања организоване су радионице на тему оралног здравља. Ове године су нам се у организацији прикључили студенти заједничког студијског програма Струковна медицинска сестра васпитач (Педагошки факултет у Јагодини) у оквиру наставних јединица из предмета Орална хигијена и орално здравље.

Манифестацији су се традиционално прикључили Завод за денталну медицину Крагујевац и Институт за јавно здравље Крагујевац.










Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.