Trenutno ste na:
 
Vesti sa fakulteta
  Najnovije vesti
 


Povezani sadržaji:
 
Najnovije vesti
Arhiva vesti
 

Navigacija:
 
Početna strana
 







 
VESTI I DOGAĐAJI
NAJNOVIJE VESTIARHIVA VESTI

ODRŽANA TRADICIONALNA NEDELJA ZDRAVLJA USTA I ZUBA


Povodom 34. "Nedelje zdravlja usta i zuba", u predškolskim ustanovama Lane i Kolibri, kao i Centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra, Studenti 4. godine IASS su u okviru nastavne jedinice iz Preventivne stomatologije održali edukaciju o očuvanju zdravlja usta i zuba.

Studenti su demonstrirali pravilne tehnike pranja zuba, stavili akcenat na zdravu ishranu i naznačili važnost redovnih kontrolnih pregleda. Pored interaktivnog predavanja organizovane su radionice na temu oralnog zdravlja. Ove godine su nam se u organizaciji priključili studenti zajedničkog studijskog programa Strukovna medicinska sestra vaspitač (Pedagoški fakultet u Jagodini) u okviru nastavnih jedinica iz predmeta Oralna higijena i oralno zdravlje.

Manifestaciji su se tradicionalno priključili Zavod za dentalnu medicinu Kragujevac i Institut za javno zdravlje Kragujevac.










Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.