Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПРОМОВИСАНИ УЏБЕНИЦИ „ИНТЕНТЗИВНО ЛЕЧЕЊЕ“ И
„ИНТЕНЗИВНО ЛЕЧЕЊЕ-ПРАКТИКУМ ВЕШТИНА“


Двогодишња успешна сарадња ФМН и ИКВБ „Дедиње“ донела је још један заједнички успех- промоцију уџбеника „Интензивно лечење“ и „Интензивно лечење-практикум вештина“ која је одржана у Амфитеатру Института Дедиње у Београду. Поред одлазака наших студената на практичну наставу из кардиологије у ову реномирану установу, сарадња је настављена и акредитацијом кратких програма студија за медицинске сестре и техничаре , уручењем сертификата првој групи полазника а онда и издавањем уџбеника из ове области. Најпре је почетком године у нашем Амфитеатру промовисан уџбеник „Вантелесни крвоток и механички асистирана циркулација“ да ни уследила промоција новог уџбеника и практикума на ИКВБ Дедиње.

Директор ИКВБ Дедиње проф. др Милован Бојић рекао је да Институт траје пуних 45 година и њен имиџ чинила је медицинска нега и активност медицинских сестара и техничара, оно што пацијенти носе са собом уз одличне лекаре и константно развијање нових процедура у области кардиологије и кардиохирургије. Тежићемо да се и у временима, када је позиција медицинске сестре –техничара не наруши, рекао је проф. Бојић и додао да сарадња са ФМН у Крагујевцу на даљој едукацији тих људи је мотив за њих да буду бољи и теже вишим стандардима. „Мислим да је оно што смо успели да договоримо са најуспешнијим Медицинским факултетом у Србији , ФМН У Крагујевцу је пут којим треба ићи. То треба да осете и наше медицинске сестре и техничари , али и сви они из Србије али и региона. Трудићемо се да то допре до свих здравствених установа у Србији. И до сада смо то радили а сада то настављамо још боље и квалитетније уз подршку колега из Крагујевца“, рекао је проф. Бојић. Он је додао да га посебно радује што наш декан и ФМН акредитују струковне студије и претварају их у Високу школу медицинске сестре и техничаре и ми ћемо тиме практично валоризовати и тим људима дати одређене коефицијенте које и заслужују.

Декан Јаковљевић је рекао да су обе књиге и практимум уникатни јер практично представљају једну школу у малом за медицинске сестре и техничаре, цео курикулум те врсте образовања. „Уникатна ствар која је фантастична је Практикум вештина за лечење који је прва књига те врсте за негу и лечење не само код нас већ и шире која има за сваку област и пратећи видео садржај, који описује сваку област која је обрађена . По мени је он и најзначајнији за струку. Поносан сам на наше учешће нашег Факултета у свему овоме“, рекао је Јаковљевић. Он је подсетио и на почетке наше сарадње са ИКВБ Дедиње и акредитацију кратких програма студија. И додао да су међу првима ове програме завршили управо запослени са Института Дедиње. „ Ми смо у припреми и организацији односно потпуној реорганизацији наше високе школе односно струковних студија и и у томе ће нам помоћи Институт Дедиње. Планирамо да уведемо потпуно нове смерове за анестетичаре и инструментаре који су и овој институцији потребни чиме ћемо додатно учврстити и валоризовати нашу сарадњу“, рекао је Јаковљевић.

О уџбеницима „Интензивно лечење“ и „Интензивно лечење-практикум вештина“ говорили су и уредници проф. др Момир Јовић и Мира Ранковић струковна мастер медицинска сестра са ИКВБ Дедиње.








Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.