Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

У НАЈАВИ САРАДЊА ФМН И КИНЕСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА ЖИНШАНГ

Кинески Универзитет Жингшанг из провинције Хангџоу се пре свега бави заштитом животне средине али али окупља и бројне потенцијалне сараднике из других области науке и високих технологија. Први састанак са деканом нашег факултета, инициран је од стране наставника и сарадника из Кине. „Први пут сам у Крагујевцу и циљ наше посете је да потпишемо уговор о сарадњи наша два факултета који би био општег типа и који би би основ за међусобну сарадњу у циљу научно рада, писања заједничких пројеката, писања заједничких научних радова али и размене студената и наставника у циљу што бољег позиционирања оба факултета“, рекао је Фенг Хуајун декан Универзитета Жиншанг.

Делегација Кинеског Универзитета Жиншанг изабрала је Факултет медицинских наука као потенцијалног партнера у будућности због постигнутих светских резултата у области медицине. „Они су препознали нас као неког ко може да буде интересантан партнер за сарадњу. Ми смо, као и увек, свима који желе да дођу и да разговарамо, пружили руку сарадње и надам се да ћемо да ће до сарадње доћи“, рекао је декан проф. др Владимир Јаковљевић. Према првим иницијалним договорима сарадња би требало да се оствари у различитим областима науке, технологије и заједничке пројекте.

Иначе, овом састанку претходила је посете декана Јаковљевића управо провинцији Жиншанг и граду Наухџоу , граду који је према речима декана Јаковљевића, град најсавременије технологије, који форсира науку, младе људе .“То је била једна групација којој ја припадам две године и у којој Кинези окупљају пријатеље и потенцијалне партнере у разним сферама живота –од економије, права, науке, медицине итд. Они траже партнере за сарадњу и тамо сам имао разговоре о могућој сарадњи“, рекао је Јаковљевић.








Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.