Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

ПОЧЕЛА НАСТАВА ЗА НОВУ ГЕНЕРАЦИЈУ СТУДЕНАТА
ИНТЕГРИСАНИХ И ОСНОВНИХ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА НА ФМН


Уручењем индекса, најпре бруцошима ИАС стоматологије, а затим и ИАС фармације и ИАС медицине, 23. септембра почела је нова школска година на Факултету медицинских наука. Нову, четрнаесту генерацију студената ИАС стоматологије поздравио је најпре будући декан ФМН проф. др Владимир Јањић .Он се бруцошима ИАС стоматологије захвалио што су изабрали наш, сада већ, како је рекао, и њихов факултет за своје образовање и усавршавање. ''Свако од вас је дошао овде да учи и ја вас молим да због вас самих се од самог почетка што више трудите и учите, а сви ми који учествујемо у извођењу наставе смо ту за вас. Све што више будете научили више ћете касније вредети јер ако будете имали довољно знања и вештина много лакше ћете, након завршетка студија, наћи посао и прави пут'', рекао је проф. Јањић. Индексе бруцошима стоматологије уручио је будући продекан за ИАС стоматологије доц. др Марко Милисављевић , који је у исто време, уз проф. др Мирослава Васовића, доц. др Рашу Младеновића и доц. др Милоша Папића , један од тутора новим студентима. Тиме је званично почело школовање 24 будућа доктора стоматологије на нашем факултету.



Индексе су затим добили бруцоши ИАС фармације, студијског програма који на ФМН постоји од 2005. године , који је до сада завршило 935 студената који су стекли звање магистар фармације. Будући декан проф. др Владимир Јањић је поздравио бруцоше фармације и истакао да су студенти наша највећа вредност и снага. „Студије које сте изабрали нису нимало лаке и зато треба од почетка вредно и предано да учите. Имате различите предмете од хемијских до строго медицинских и временом ћете схватити колико је све хетерогено. Циљ свих нас на овом факултету је да одавде понесте најбоља знања и да будете наша најбоља референце где год се, након што завршите студије, појавите“, истакао је декан Владимир Јањић. Продекан за ИАС фармације проф. др Срђан Стефановић, који је новој генерацији уручио индексе, честитао је бруцошима на храбрости да изаберу фармацију као једну хуману професију за свој будући позив. „Жеља свих нас на факултету, и наставника и ваннаставног особља , је да успоставимо објективан, ваљан и одржив систем вредности заснован на моралним вредностима и начелима где би квалитет био једини меродавни критеријум вредновања студентског рада и залагања. Искрено се надам да ћете нам ви у томе помоћи и да ћете у томе препознати као опште добро како би сте сутра стекли одређена знања и вештине и постали компетентни стручњаци за лекове“, рекао је проф. Стефановић.



Бруцошима ИАС медицине индексе је у Амфитеатру ФМН уручила проф. др Наташа Здравковић продекан за ове студије која им је пожелела добродошлицу и истакла да су студије медицине тешке, напорне и да истискују пуно учења и одрицања . ''Тиме што се изабрали ове студије, а тек када их завршите, логично је да сте се усмерили ка човеку и пацијенту који од вас зависи. То је кључно и у томе је суштина позива који сте одабрали'', рекла је проф. Здравковић. Пре уручења индекса студенте који су се определили да на нашем факултету стекну теоријска и практична знања и постану доктори медицине поздравио је будући декан проф. др Владимир Јањић .Он је истакао да је посао лекара с једне стране престижан али с друге је то врло тежак и одговоран посао. ''Од вас сви много очекују јер су људи најосетљивији када је реч о њиховом здрављу и здрављу њихових најмилијих тако да морате у себи да пронађете емпатију , да разумете људе, да разумете ваше пацијенте , да им посветите довољно пажње а да са друге стране задржите довољан степен објективности како би сте им помогли на најбољи могући начин. То често није ни мало лако и то ћете временом и сами увидети. Увек морате да се ставите на место ваших пацијената да би сте могли да обављате посао на најбољи могући начин'', рекао је проф. Јањић. Он је додао и да, пре свега тога, свако ко је данас добио индекс мора да стекне довољно знања и вештина и истакао да ће се ново руководство и сви наставници и сарадници трудити да квалитет наставе подигну на још виши ниво.




Сви бруцоши добили су на уручењу индекса и првим предавањима све основне информације и смернице које се тичу њихови обавеза током овог семестра али и наставка студија. Индексе студентима ОСС уручиће у среду ресорни продекан проф. др Снежана Радовановић чиме ће бити заокружен процес доделе индекса и почетка нове школске године на нашем факултету за домаће студенте.


Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.