Тренутно сте на:
 
Студенти
  Важна обавештења
 


Повезани садржаји:

Навигација:
 
Почетна страна
  
ВАЖНЕ ОБАВЕШТЕЊА ЗА СТУДЕНТЕ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИИЗВЕШТАЈИ
ДИСЦИПЛИНСКЕ КОМИСИЈЕ
АРХИВА ВЕСТИ

 


ДОПИС МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА
БРАНКА РУЖИЋА БРУЦОШИМА И СТУДЕНТИМА

Драги бруцоши,

Верујем да је ово узбудљив дан за вас - први дан вашег студентског живота.

Избор факултета и студијског програма један је од најзначајнијих избора у животу.

Надам се да ће факултет који сте изабрали испунити ваше жеље и очекивања и да ће професија којом ћете се бавити бити круна вашег школовања.

Студирање је нова прилика да испољите потенцијале и да унапређујете своја знања, таленте и вештине. Важно је да континуирано пратите предавања и вежбе, али и да активно учествујете на семинарима и радионицама, као и да користите сваку прилику да стичете и практична знања. Важно је да покажете стрпљење, упорност и преданост, да развијате критичко размишљање и успех неће изостати.

С друге стране, на нама је да вам пружимо подршку и да вам омогућимо квалитетно образовање и добре услове за студирање. Због тога, настављамо да унапређујемо наставне програме и улажемо у инфраструктурне пројекте, али и да континуирано подржавамо и подстичемо младе да уче и да се усавршавају.

Опширније погледајте овде


Поштовани студенти,

Позивамо вас да учествујете у истраживању ,Психолошка и дигитална резилијентност/отпорност студената" у оквиру Еразмус+ пројекта "Оснаживање дигиталне и психолошке резилијентности студената путем вршњачког умрежавања у онлајн окружењу у кризним ситуацијама" - DigiPsyRes.
Више о самом пројекту можете прочитати овде.

Циљ овог истраживања је идентификација и анализа студентских психо-социјалних потреба и потешкоћа у образовању на даљину у временима кризе, као и перцепција студената о универзитетској подршци неопходној за ојачавање психолошке резилијентности/отпорности и свеукупног психичког здравља студената.

Поред Универзитета у Крагујевцу у пројекту учествују Универзитет у Фођи (Италија) и Универзитет Казимир Велики у Бидгошчу (Пољска).

Надамо се да ћете издвојити време да учествујете, иако су испитни рокови у току. Унапред захваљујемо на сарадњи.

Анкета је анонимна. Одговори се ни на који начин не повезују са адресом е-поште онога ко упитик попуњава.

Да бисте учествовали молимо кликните на линк испод https://forms.gle/YTcJVvTPmsM9gNii9

С поштовањем,
Истраживачки тим DigiPsyRes пројекта


РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ СТУДИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је 23. децембра 2019. године расписан Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2019/20. годину.

Одлука о расписивању Конкурса усвојена је на 91. седници Фонда за младе таленте Републике Србије, одржаној 16. децембра 2019. године. Конкурс је намењен студентима завршне године основних, интегрисаних и мастер акадамских студија на високошколским установама чији је оснивач Република Србија.

Текст конкурса, модел пријаве, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети ОВДЕ.

Конкурс за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2019/20. годину биће отворен до 24. јануара 2020. године.

Опширније погледајте овде


КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНТСКИХ ФОРМУЛАРА ЗА
61. КОНГРЕС СТУДЕНАТА БИОМЕДИЦИНСКИХ НАУКА СРБИЈЕ


Центар за стручни и научно-истраживачки рад студената Факултета медицинских наука расписује конкурс за пријаву студентских формулара за 61. Конгрес студената биомедицинских наука Србије 2019. године.

Пријава се подноси путем mail-a: csnirskg@medf.kg.ac.rs са насловом ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ РАДА

Конкурс је отворен до 15.11.2019. године

Пријаву треба урадити према пропозицијама пријаве интерних (јуниор) пројеката Факултета медицинских наука. (пријаву можете преузети овде )

Центар за стручни и научно-истраживачки рад


СТУДЕНТИ ФМН ОСВОЈИЛИ ТРИ СЕСИЈЕ У БАЊА ЛУЦИ

Студенти Факултетa Mедицинских наука Универзитета у Крагујевцу учествовали су на првом интернационалном медицинском конгресу за студенте и младе докторе у Бања Луци, а у организацији Медицинског факултета у Бања Луци. У пратњи доц. др Марине Томовић, два студента пете године интегрисаних академских студија фармације, четири студента шесте године интегрисаних академских студија медицине и један студент докторских академских студија: Јована Перовић, Емина Ћоровић, Ирфан Ћоровић, Јелена Ђурђеић, Катарина Радојевић, Неда Шапић и Марко Иванковић учествовали су на конгресу где су презеновали своје научно-истраживачке радове. Такође, у оквиру радионица наши студенти су имали прилику да учествују у хируршком зашивању рана, кардио-пулмонарној реанимацији, као и у радионицама за обуку рада на ЕКГ-у и ултразвуку.

 
 

Од четири сесије наши студенти су освојили три: Ирфан Ћоровић, Емина Ћоровић и Јелена Ђурђевић. Домаћини су омогућили посету новој згради Медицинског факултета који је опремљен са најновијом опремом за наставни и истраживачки рад. Студенти су имали прилику да разговарају са својим колегама о њиховом начину студирања, о литератури из које уче и о материјалима које користе. У оквиру боравка у Бања Луци студенти су са доц. др Марином Томовић обишли град и упознали се за знаменитостима Бања Луке. Након презентовања својих радова и освајања награда, били су позвани на свечану вечеру коју су припремили организатори конгреса. УДРУЖЕЊЕ ЗА ПОМОЋ И ПОДРШКУ ОСОБАМА СА ЦИСТИЧНОМ ФИБРОЗОМ СРБИЈЕ
ОРГАНИЗУЈЕПРЕДАВАЊЕ О ЦИСТИЧНОЈ ФИБРОЗИ

15.05.2019. године

у Плавој сали Факултета медицинских наука у Крагујевцу

Опширније погледајте овде
MEXT 2020 - СТИПЕНДИЈЕ ВЛАДЕ ЈАПАНА

Амбасада Јапана обавештава све заинтересоване кандидате у Републици Србији да од понедељка, 22. априла 2019. године почиње конкурс за МЕXТ (Министарство образовања, спорта, науке и технологије Владе Јапана) стипендије за 2020. годину за студенте из Републике Србије.

Постоје две категорије стипендија:

- СТИПЕНДИЈЕ ЗА ОСНОВНЕ СТУДИЈЕ У ЈАПАНУ
Детаљне информације о стипендијама и формуларе можете преузети na: https://www.studyjapan.go.jp/jp/smap_stopj-applications_undergraduate.html

- СТИПЕНДИЈЕ ЗА СТУДЕНТЕ ИСТРАЖИВАЧЕ/ПОСТДИПЛОМЦЕ
Детаљне информације о стипендијама и формуларе можете преузети на: https://www.studyjapan.go.jp/jp/smap_stopj-applications_research.html

Конкурс је отворен до петка, 24. маја 2019. године Опширније погледајте овде


ЛОКАЛНA ГЕНЕРАЛНA СКУПШТИНA ИФМСА СРБИЈА

Комитет за међународну сарадњу студената медицине (ИФМСА Србија) одржао је Локалну Генералну скупштину у Амфитеатру Факултета медицинских наука.

Реч је о најстаријој и најмасовнијој организацији студената која у Србији постоји од 1953. године на свим Медицинским Факултетима државних Универзитета у Србији. У Крагујевцу постоји већ 18 година.

Тим за 2018/19. годину:
Председник Локалног комитета: Никола Стојковић
Локални координатор за научну размену: Зорка Јоксимовић
Локални координатор за професионалну размену: Михаило Цветковић
Локални координатор за јавно здравље: Ана Тодоровић
Локални координатор за репродуктивно здравље: Андријана Крстић
Локални координатор за медицинску едукацију: Емина Ћоровић
Локални координатор за људска права и мир: Милица Ракић

Опширније погледајте овде


КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ 21 МЕСТА ЗА ЈЕДНОМЕСЕЧНУ СТУДЕНТСКУ РАЗМЕНУ У МЕДИЦИНСКО-УНИВЕРЗИТЕТСКИМ ЦЕНТРИМА

Комитет за Међународну Сарадњу Студената Медицине ИФМСА – Локални комитет Крагујевац - отворио је Конкурс за доделу 21 места за једномесечну студентску размену у медицинско-универзитетским центрима широм света у оквиру званичног ИФМСА програма који се може реализовати од априла 2019. до марта 2020. године.

Чешка, Мексико, Шпанија, Египат, Украјина, Белгија, Пољска, Литванија, Грчка, Италија, Португалија, Малта, Турска, Бразил или Тунис могу бити земље у којима студенти Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу могу обавити студентску размену.

Рок за пријаву кандидата отворен је до 25. новембра 2018. године

Пријаве слати електронском поштом на адресу: ifmsa.kragujevac@gmail.com

Пријављени кандидати полагаће тест познавања енглеског језика 27. новембра 2018. године. Прелиминарна ранг листа биће објављена 28. новембра а коначна 29. новембра.

Никола Стојковић
Председник Локалног комитета Крагујевац
ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА

Избори за чланове Студентског парламента Факултета одржаће се дана 22.10.2018. године, у времену од 10 до 18 часова.

Формирана је Комисија за спровођење избора у следећем саставу:
Проф. др Небојша Здравковић, председник
и по један представник сваке пријављене изборне листе студената.

Носиоци изборних листа предају Студентској служби листу кандидата за чланове Студентског парламента најкасније до 19.10.2018. године до 14 часова.

Опширније погледајте овде


ПРОЦЕДУРА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИЗБОРA
ЗА СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ

Процедуру за спровођење изборa за студентски парламент погледајте овде


КОНКУРС ЗА ПРИЈАВУ СТУДЕНТСКИХ ФОРМУЛАРА ЗА
60. КОНГРЕС СТУДЕНАТА БИОМЕДИЦИНСКИХ НАУКА СРБИЈЕ


Центар за стручни и научно-истраживачки рад студената Факултета медицинских наука расписује конкурс за пријаву студентских формулара за 60. Конгрес студената биомедицинских наука Србије 2019. године.

Пријава се подноси у две верзије:

1. У штампаној верзији - представницима ЦСНИРС-а

2. Путем маила: csnirskg@medf.kg.ac.rs са насловом ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ РАДА

Конкурс је отворен до 13.11.2018. године

Пријаву треба урадити према пропозицијама пријаве интерних (јуниор) пројеката Факултета медицинских наука. (пријаву можете преузети овде )

Центар за стручни и научно-истраживачки рад


Са задовољством Вас обавештавамо да Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу и ове године организује велики број активности за студенте, у циљу интернационализације Универзитета, унапређивања услова студирања, развоја знања, стицања додатних вештина и предности које су значајне приликом запошљавања, пријављивања на конкурсе за мобилност, академског усавршавања, и сл.

1. Радионица "Емоционална писменост", која ће бити одржана у уторак, 16. октобра 2018. године, од 11 до 13 часова, у просторијама Центра за развој каријере и саветовање студената, а у сарадњи са Balance Consulting Крагујевац. Више информација овде.

2. Презентација Chevening (Чивнинг) стипендијa за мастер студије у Великој Британији, која ће бити одржана у среду, 17. октобра 2018. године у 12:00 сати, у Центру за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу. Програм ће представити Британска амбасада у Београду. Више информација овде.

3. Пракса за младе филологе: Конкурс за предавача на курсу енглеског језика - Б1 ниво У оквиру програма Праксе за младе филологе, Универзитет у Крагујевцу позива кандидате са Катедре за англистику Филолошко-уметничког факултета да се пријаве на Конкурс за предавача на курсу енглеског језика на нивоу Б1. Рок за пријаву: 26. октобар 2018. године, до 12:00 сати. Више информација овде. Овом приликом Вам најављујемо да ће ускоро бити објављен и Конкурс за пријаву полазника на наведеном курсу језика.

4. X Сајам стипендија- "Изабери стипендију по својој мери", који ће се одржати у понедељак, 29. октобра 2018. године, у периоду од 11:00 до 15:00 сати, у холу Правног факултета Универзитета у Крагујевцу. Више информација овде.


ИФМСА ТРИБИНА
ГОСТ ПРОФ. ДР ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ
2. априла 2018. године
у Амфитеатру ФМН од 17.15 часова

Поштовани,

Част нам је и задовољство да Вас испред Комитета за међународну сарадњу студената медицине (ИФМСА Србија) у Крагујевцу позовемо на трибину коју ће одржати проф. Др Даница Грујичић, истакнути неурохирург.

Др Даница Грујичић је школу завршила у Москви, где је и започела студије. Магистрирала и докторила у Београду. Редовни је професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду, прва жена шеф Катедре Хирургије са анестезиологијом од оснивања, председник Комисије за психоактивне супстанце Министарства здравља, начелница Одељења за Неуроонкологију Клиничког центра Србије, директно заслужна за добијање Гама ножа, а тренутно руководи пројектом изградње Центра и набављања Икс ножа. Објавила је преко 250 научних радова.

На трибини ће говорити о катастофалним последицама НАТО агресије као и о порасту учесталости обољевања од малигних болести где је једна од водећих у иницијативи доказивања формирањем Координационог тела, о реформи комплетног образовања, реформи здравства и увођења концепта породичног лекара, о последицама невакцинације, о подршци младима да успеју и остану у својој земљи и мотивацији да постану најбољи у својим професијама.

Нека се најбољи покрену, сазнају нешто ново и тиме учине нешто за боље свих нас.

Са поштовањем,
Никола Стојковић
Председник Локалног комитета Крагујевац


КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НАЈБОЉИХ СТУДЕНАТА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Расписан је Конкурс за стипендирање до 900 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 400 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија

Комплетан текст Конкурса можете преузети овде .

Услови које кандидати треба да испуњавају су:

– да су држављани Републике Србије или да имају статус избеглице;

– да имају пребивалиште у Републици Србији, односно боравиште – за лица која имају статус избеглице;

– да су у школској години за коју се конкурс расписује уписани у завршну годину основних академских студија или мастер академских студија или интегрисаних академских студија факултета и универзитета чији је оснивач Република Србија;

– за студенте завршних година основних академских студија и интегрисаних академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 у току претходних година студија, а за студенте мастер академских студија да им је просечна оцена најмање 8,50 са основних академских студија;

– да су положили све испите са свих претходних година студија;

– да нису навршили 25 година живота – за студенте основних академских студија, односно да нису навршили 27 година живота – за студенте мастер академских студија и студенте интегрисаних академских студија

Конкурсну документацију можете преузети овде .


10. НАЦИОНАЛНИ КОНГРЕС СТУДЕНАТА ФАРМАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Поштоване колегинице и колеге,

Асоцијација студената фармације у Крагујевцу (KгПСА) Вас позива да у периоду од 20 -24. децембра будете део јубиларног 10. Националног конгреса студената фармације Србије који ће окупити око 300 студената фармације из целе земље. Смештај и програм конгреса се изводе у комплексу студентског одмаралишта Ратко Митровић на Златибору.

Тема овогодишњег конгреса биће: ''Иновације у фармацији-значај, потреба и очекивања.'' Регистрације за студенте фармације Факултета медицинских наука у Крагујевцу, биће отворене на званичном сајту Националне асоцијације студената фармације, у понедељак, 20. новембра у 21.00. (www.napser.org)

Пожурите, број места је ограничен!


КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКУ РАЗМЕНУ

Комитет за Међународну Сарадњу Студената Медицине – Србија
ИФМСА-Сербиа
расписује
КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКУ РАЗМЕНУ

Комитет за међународну сарадњу студената медицине је најстарија и највећа студентска организација на свету. У Србији постоји од 1953. године, организована у виду Локалних комитета на свим Медицинским факултетима државних Универзитета.

Размена студената у оквиру ИФМСА је вид додатног усавршавања за студенте медицине из целог света и међународно призната у више од 100 земља света међу којима је и наша земља.

Право учешћа на конкурсу имају студенти:
- За професионалну размену: III, IV, V, VI године студија
- За научну размену: I, II, III, IV, V, VI године студија

Научна размена подразумева да студент учествује у истраживању које води ментор пројекта у некој од лабораторија при медицинским истраживачким центрима у оквиру предклиничких предмета или на клиници, са посебним освртом на лабораторјиски рад, у земљи са којом наша организација сарађује. Професионална размена представља облик усавршавања клиничких вештина у виду практичног рада са пацијентима, на одељењу које студент изабере у некој од земаља са којима наша организација има потписан уговор.

Списак земаља доступних за размену можете наћи на нашем сајту www.ifmsa-serbia.org

Потребна документа:
1. Пријава за научну или професионалну размену са 500 рсд за учешће на конкурсу
2. Просек оцена оверен у студентској служби
3. Копије извода из абстрацт боок-ова са конгреса или часописа где су вам објављени радови (само за научну размену)
Презентација разменског конкурса на којој можете сазнати више о организацији ИФМСА и размени студената медицине ће бити 1.11.2017. од 20ч у Амфитеатру Факултета медицинских наука.

Тест енглеског језика полажу сви студенти који немају неки од званичних сертификата (TOEFL, Cambridge, FC), а тест ће бити реализован у понедељак 13.11.2017. од 20ч у Великој сали.

Прелиминарна ранг листа ће бити објављена на сајту ИФМСА-Сербиа у уторак 14.11.2017. године.

Први круг расподеле земаља ће бити 16.11. 2017. Од 20ч у Великој сали.За све додатне информације пишите на мејл:
kg@ifmsa-serbia.org
Никола Стојковић, председник


ОБАВЕШТЕЊЕ СТУДЕНТИМА ФАКУЛТЕТА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА

Центар за стручни и научно-истраживачки рад студената Факултета медицинских наука расписује конкурс за пријаву студентских формулара за 59. Конгрес студената биомедицинских наука Србије 2018. године.

Пријава се подноси у две верзије:
1. У штампаној верзији - представницима ЦСНИРС-а
2. Путем маила: csnirskg@medf.kg.ac.rs са насловом ФОРМУЛАР ЗА ПРИЈАВУ РАДА

Конкурс је отворен до 01.11.2017. године

Пријаву треба урадити према пропозицијама пријаве интерних (јуниор) пројеката Факултета медицинских наука.
(пријаву можете преузети овде )


Центар за стручни и научно-истраживачки рад


ДОНАЦИЈА СТУДЕНТСКОГ ПАРЛАМЕНТА КЛИНИЦИ ЗА ПЕДИЈАТРИЈУ

Студентски парламент Факултета медицинских наука у Крагујевцу заједно са познатим крагујевачким фудбалером Немањом Пејчиновићем уручио је 8. децембра 2016. године четири рачунара Клиници за педијатрију Клиничког центра Крагујевац. Средства за куповину рачунара у износу од око 140 000 динара прикупљена су највећим делом у акцији студената Факултета медицинских наука куповином улазница за Вече медицинара, а недостајући део додао је Немања Пејчиновић који тренутно игра за за московску Локомотиву.

Овом донацијом студенти ФМН и Пејчиновић прикључили су се донаторској акцији Клинике за педијатрију чија директорка, проф. др Јасмина Кнежевић је приликом уручивања поклона истакла - „Веома смо захвални нашим студентима - будућим лекарима и њиховим пријатељима, који су изразили жељу да учествују у нашој донаторској акцији и реализовали је на обострано задовољство. Надамо се да ће њихово ангажовање бити подстицај и пример и другима у граду и региону како би наша акција била што успешнија. Жеља нам је да најмлађим пацијентима Клиничког центра Крагујевац пружимо што је могуће више, уз квалитетније услове и лечење на нашој Клиници за педијатрију“.

На Клиници за педијатрију КЦ Крагујевац годишње се обави 25 000 амбулантних прегледа, 7000 ултразвучних прегледа и хоспитализује око 5000 деце из шест округа Србије (Шумадијски, Поморавски, Расински, Моравички, Рашки и део Косова и Метохије). Представници Студентског парламента ФМН нагласили су да је ово само једна у низу хуманитарних акција планираних за наредни период.

  
РАЗМЕНСКИ КОНКУРС 2016/2017.

Опширније погледајте овде


ОТЦ ПРЕПАРАТИ И ДОДАЦИ ИСХРАНИ

Драге колеге,

Позивамо вас да 30. септембра у 18.00 у Амфитеатру присуствујете предавању професора Слободана Јанковића на тему ОТЦ препарати и додаци исхрани. Предавање се одржава у оквиру пројекта Саветовање пацијената, који се први пут организује на Факултету медицинских наука у Крагујевцу. Други део пројекта подразумева радионицу у виртуелној апотеци 1. октобра од 10.00.

Пријаве на мејл kgpsamedf@gmail.com.

Дођите да стекнете ново искуство, научите нешто ново и забавите се.

Видимо се!

Ваша КгПСА


ХУМАНИТАРНА ЖУРКА СТУДЕНАТА ФМН 19. ЈУНА

Студенти Факултета медицинских наука у Крагујевцу по трећи пут организују, сада већ традиционану Велику хуманитарну журку у дворишту факултета. која ће се одржати 19. јуна 2015. године у дворишту Факултета медицинских наука са почетком у 21 сат.

Поред дружења и забаве свакако равноправна компомента овог догађаја је и њен хуманитарни карактер. Наиме, сав приход од улазница биће уплаћен за лечење петогодишње Неде Кујунџић која болује од церебралне парализе и којој је потребан новац за више операција у Бечу. Основна цена улазнице је 100 динара, а свако ко жели може дати и више.

Ето прилике за добру забаву и дружење међу свим студентима ФМН и гостима и уједно шансе да се да значајно помогне некоме коме је та помоћ веома потребна. За оне који неће бити у прилици да дођу на журку на располагању је жиро рачун за уплате:

Динарски рачун
Banka Intesa
Неда Кујунџић
бр. рачуна: 908-16001-87
позив на број: 53-102-0009992/0


СТУДЕНТСКЕ ЛЕТЊЕ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ

1. Конкурс за Студентску летњу стручну праксу Универзитета у Крагујевцу и Града Крагујевца у установама чији је оснивач Град
(линк ка вести на интернет презентацији Центра за развој каријере и саветовање студената; линк ка вести на интернет презентацији Универзитета у Крагујевцу:);

2. Конкурс за Студентску летњу стручну праксу Универзитета у Крагујевцу и Института за јавно здравље Крагујевац
(линк ка вести на интернет презентацији Центра за развој каријере и саветовање студената; линк ка вести на интернет презентацији Универзитета у Крагујевцу)

3. Конкурс за Студентску летњу стручну праксу Универзитета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац
(линк ка вести на интернет презентацији Центра за развој каријере и саветовање студената; линк ка вести на интернет презентацији Универзитета у Крагујевцу).

Рок за пријаву на наведене Конкурсе је 19. јун 2015. године до 16:00 сати.


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ДИПЛОМЦЕ ШКОЛСКЕ 2013/2014.


Поводом Дана Факултета 07.12.2014. године обавиће се додела диплома студентима у Амфитеатру „Проф. др Милосав Костић“, према следећем распореду:

10.00-промоција дипломаца ИАС Фармације и Основних струковних студија
           - додела награда најбољим дипломцима и најбољим студентима
             (ИАС Фармације и ОСС)

13.00-промоција дипломаца ИАС Медицине који су завршили до 1. јуна 2014
           - додела награда најбољим дипломцима ИАС Медицине,
           - додела награда најбољим студентима ИАС Медицине и Стоматологије
             (ИАС Медицине и Стоматологије)

16.00-промоција дипломаца ИАС Медицине који су завршили после 1. јуна 2014
           - промоција дипломаца постдипломских студија
             (специјализације, субспецијализације, магистарске студије)


УСЛОВИ ЗА УПИС У НАРЕДНЕ ГОДИНЕ СТУДИЈА
У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ


Условe за упис у наредне године студија у школској 2014/2015. години можете погледати овде.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ СТУДЕНТИМА ФАКУЛТЕТА

Факултет медицинских наука подржава напоре Владе Републике Србије и свих наших грађана у акцији одбране од поплава у угроженим подручјима и у складу с тим ставља на располагање све своје ресурсе.

Наставни процес одвија се на свим студијским програмима у складу са планом и програмом.

Студентима који због ванредних околности нису у могућности да присуствују свим облицима наставних, предиспитних и испитних активности организоваће се надокнада у погодним терминима. Надокнаде ће бити организоване тако да студенти могу освојити максималан број поена у активности у настави. Студенти који не положе модулске тестове у периода од 19. до 25. 05. 2014. године, могу их полагати поново у јунском року са могућношћу освајања максималног броја бодова.

Факултет остаје у непрекидном контакту са надлежним кризним штабовима и све своје активности прилагођаваће актуелним ситуацијама и потребама


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ

Обавештавају се студенти Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу да је рок за предају плана истраживања, која ће бити презентована на Конгресу студената медицинских наука Србије са међународним учешћем 2014. године, 15. 07. 2013. године.

Пријаву треба урадити заједно са потенцијалним менторима према шаблону за пријаву наших јуниор пројеката, која је доступна на веб страници Факултета: (www.medf.kg.ac.rs/informacije/naucnoistrazivacki_rad) под насловом ОБРАСЦИ ЗА ЈУНИОР ПРОЈЕКТЕ и предати је Центру за научно-истраживачки рад студената или послати на: csnirs@medf.kg.ac.rs

Након евалуације приспелих пројеката, одобрена студентска истраживања ће моћи да почну са реализацијом почев од 30. 09. 2013, са роком завршетка од 6 месеци. Извештај о спроведеном истраживању се такође подноси према важећем формулару, који важи и за остале јуниор пројекте.
Само на овакав начин припремљена и одобрена истраживања, са валидним извештајем ће доћи у обзир за презентовање на следећем Конгресу студената.

Центар за научно-истраживачки рад
Александра Вранић


YOUTH LEADERSHIP CONFERENCE "ДА МЛАДИ ОСТАНУ У СРБИЈИ!"

Међународна студентска организација AIESEC у периоду од 20. до 22. марта реализује пројекат "Youth Leadership Conference" са циљем да пробуди лидерство и жељу за покретањем сопственог бизниса код младих у Србији, како би се спречио масовни одлазак младих људи из земље.

Пројекат садржи низ едукативних догађаја у виду предавања, радионица и панел дискусија ради унапређења разумевања значаја лидерства и лидерских вештина међу младима у Крагујевцу, као и да је пут до успеха могућ и останком у Србији.

Опширније погледајте овде.


Обавештавају се студенти Факултета медицинских наука Универзитета у Крагујевцу да је рок за предају плана истраживања, која ће бити презентована на Конгресу студената медицинских наука Србије са међународним учешћем 2013. године, 30. 06. 2012. године.

Пријаву треба урадити заједно са потенцијалним менторима према шаблону за пријаву наших јуниор пројеката, која је доступна на веб страници Факултета овде: под насловом ОБРАСЦИ ЗА ЈУНИОР ПРОЈЕКТЕ и предати је Центру за научно-истраживачки рад студената или послати на: csnirs@medf.kg.ac.rs

Након евалуације приспелих пројеката, одобрена студентска истраживања ће моћи да почну са реализацијом почев од 15. 09. 2012, са роком завршетка од 6 месеци. Извештај о спроведеном истраживању се такође подноси према важећем формулару, који важи и за остале јуниор пројекте.

Само на овакав начин припремљена и одобрена истраживања, са валидним извештајем ће доћи у обзир за презентовање на следећем Конгресу студената.   - МИ ПУЦАМО ИЗ ПУШКИЦА
   - МЕРА ЗА МЕРУ - Александар Мандић
   Политика, 30. 10 .2011.

Александар Мандић:
"Недавно је објављена ужасна вест: 83 одсто студената Електротехничког факултета, једног од најбољих факултета у Србији, сматра да не треба да потпишу обавезу којом ће се обавезати да неће варати током студија. Само једна ствар је од тога страшнија – на то нико није реаговао.
Најбоља деца Србије, студенти, од којих се надамо да ће поправити ову несрећну земљу, не желе да се оптерећују чашћу и поштењем.
Они знају да ће варати, да се мора варати, толико су већ научили о животу овде.
Опширније овде.ПОЧЕТАК ЗИМСКОГ СЕМЕСТРА ШКОЛСКЕ 2011/2012.

Почетак наставе у школској 2011/2012. години:

медицина:
I и II година - 12.09.2011.год.
остале године - 3.10.2011. год.

фармација:
I година - 12.09.2011.год.
остале године - 3.10.2011. год.

стоматологија:
све године студија- 12.09.2011.год.

струковне студије:
све године студија- 3.10.2011. год.


Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.