Trenutno ste na:
 
Komisije fakulteta
  Komisija za sistem menadžmenta
  kvaliteta
 

Povezani sadržaji:

Navigacija:
 
Početna strana
  
Komisija za sistem menadžmenta kvaliteta
 

Fakultet medicinskih nauka u Kragujevcu 11.07.2023. godine postao je nosilac prestižnog sertifikata ISO 9001:2015 kojim se potvrđuje da fakultet primenjuje sistem menadžmenta prema zahtevima standarda ISO 9001:2015 u oblastima: Visoko obrazovanje i ostale pomoćne aktivnosti i edukacije, ekspertsko konsultantske delatnosti, usluge naučno istraživačke delatnosti i izdavaštva.

Renomirano internacionalno sertifikaciono telo TÜV AUSTRIJA potvrđuje posvećenost FMN prema izvrsnosti u pružanju kvalitetnog obrazovanja i usluga studentima, nastavnom osoblju i drugim zainteresovanim stranama.

Sertifikat ISO 9001:2015 je međunarodni standard koji postavlja zahtev za sistematsko i efikasno upravljanje kvalitetom u organizacijama. Fakultet je prošao kroz sveobuhvatni proces sertifikacije, koji je uključivao ocenu svih aspekata rada fakulteta koji se odnose na kvalitet, uključujući planiranje nastavnih programa, praćenje i procenu rezultata učenja, podršku studentima, upravljanje nastavnim osobljem i infrastrukturom.

Odobrenje sertifikata ISO 9001:2015 za fakultet ima mnoge prednosti. Prvo, sertifikacija potvrđuje da fakultet sledi međunarodno priznate standarde upravljanja kvalitetom, što dodatno jača poverenje studenata, roditelja i drugih zainteresovanih strana u kvalitet obrazovanja koje fakultet pruža. Takođe, sertifikacija pruža osnovu za stalno unapređenje procesa rada fakulteta, identifikovanje i rešavanje problema, kao i postizanje kontinuiranog poboljšanja u svim oblastima.

Fakultet je odlučan da nastavi sa kontinuiranim unapređenjem sistema upravljanja kvalitetom kako bi ostao lider u oblasti visokog obrazovanja. Sertifikacija ISO 9001:2015 je potvrda da fakultet teži izvrsnosti u svom radu i da je posvećen pružanju kvaliteta i zadovoljstva svim svojim korisnicima.

U cilju daljeg sprovođenja svih neophodnih aktivnosti koje se odnose na Sistem menadžmenta kvaliteta na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, formirana je Komisija za Sistem menadžmenta kvaliteta.

 

Članovi Komisije:

1. Prof. dr Olivera Milovanović, vođa tima za SMK i koordinator za SMK
2. Marko Ravić, dr med., zamenik vođe tima za SMK
3. Ivana Glišić, dipl. pravnik, zamenik koordinatora za SMK
4. Aleksandar Kočović, mag. farm., član
5. Doc. dr Aleksandra Stojanović, član
6. Vera Medić, član
7. Milan Milojević, član

Odluku o formiranju Komisije pogledajte ovde

Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.