Тренутно сте на:
 
SEEIS2011
 


Навигација:
 
Почетна страна
  
3rd EFIS-EJI South East European
Immunology School (SEEIS2011)
 

ИЗВЕШТАЈ СА ШКОЛЕ ИМУНОЛОГА
''South East European EFIS-EJI Immunology School (SEEIS2011)''

 

Место одржавања:          Аранђеловац
Термин :               01-04.10.2011.           
Припремио: Организациони Одбор Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу

Медицински факултет у Крагујевцу у периоду 01-04. октобра 2011. године, у хотелу Извор у Аранђеловцу, организовао је школу имунолога ''South East European EFIS-EJI Immunology School (SEEIS2011)'' која је подржана од стране Европске федерације удружења имунолога (EFIS), European Journal of Immunology (EJI) и Euroimmun (Luebeck, Немачка) у циљу да унапреди знање о имунологији међу научницима у региону.

У припремном периоду овог симпозијума на реализацији скупа учествовао је већи број људи: лекара, администратора, особља из издавачке делатности, техничке службе и дизајнера. Обзиром на очекивани број гостију изнајмљена је главна кристална сала у хотелу Извор предвиђена за одржавање сесија као и помоћна сала за рад у малим групама на микроскопима.

Школи је присуствовало 43 учесника из свих земаља окружења. Као предавачи и организатори школе појавили су се признати светски имунолози  Bernhard Fleischer (Hamburg), Миодраг Лукић (Београд), H. Joachim Seitz (Hamburg), Hannes Stockinger (Беч), Moncef Zouali (Париз), Stipan Jonjic (Ријека), Sergei Nedospasov (Москва), Tchavdar Vassilev (Софија), Seppo Meri (Helsinki), Gerold Stanek (Беч), Annette Gospos (Luebeck) и Миодраг Стојковић (Крагујевац).
Свечано отварање одржано је 01.10.2011. год. у 18 часова у сали за симпозијум хотела Извор у Аранђеловцу. Стипан Јоњић је отворио научни скуп а добродошлицу је пожелео Проф.др Миодраг Лукић.

Током четвородневног симпозијума учесници су имали прилику да чују 15 оралних презентација, као и да виде више од 20 постер презентација.

Сви учесници симпозијума су добили торбице са пропагандним материјалом, ID картице и пригодне поклоне у виду мајице са логом симпозијума, рекламне блокове, оловке. Гости скупа били су смештени у собама хотела Извор у Аранђеловцу.

Током одржавања симпозијума, поред научног програма, обезбеђен је и социјални програм, где су уз дружење и разговоре учесници имали прилику да се боље упознају, размене знања и утиске. На основу утисака присутних скуп је оцењен као врло успешан.

У Крагујевцу,
06.10.2011.године

 

1 – 4 October 2011
Arandjelovac, Serbia