Trenutno ste na:
 
Master studije
 


Navigacija:
 
Početna strana
 


 
NOVI PROGRAMI PhD,
MASTER I POSTDOKTORSKIH STUDIJA,
STUDENTSKE PRAKSE I LETNJE SKOLE

 

INFORMACIJE ZA STUDENTE

POZIV U OKVIRU PROGRAMA HORIZONT EVROPA MSCA
POSTDOCTORAL FELLOWSHIPS

Datum otvaranja poziva: 12. maj 2022. godine

Rok za prijavu: 14. septembar 2022. godine

Tema: Cilj poziva Postdoctoral Fellowships je da se obezbede stipendije za odlične istraživače koji će realizovati međunarodnu mobilnost u ili između država članica EU ili pridruženih zemalja HE programa, kao i nepridruženih trećih zemalja. Prijave zajednički podnose istraživač i institucija u akademskom ili neakademskom sektoru.

Opširnije pogledajte ovde

 

BORAVAK U DR KONGO ZA 6 STUDENATA IZ SRBIJE

Kontakt za sve informacije: Prof dr Nevena Jeremić nbarudzic@hotmail.com

 

Univerzitet u Kragujevcu, uz podršku Centra za razvoj karijere i Studentskog parlamenta Univerziteta u Kragujevcu, a u želji da studentima završnih godina omogući da tokom leta stiču praktično iskustvo i znanja stečena na studijama primene u praksi,
i ove godine organizuje program Studentske letnje stručne prakse kroz sledeće programe:
1.    Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca - TEKST KONKURSA
2.    Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje Kragujevac - TEKST KONKURSA
3.    Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Kliničkog centra Kragujevac - TEKST KONKURSA

Program Studentske letnje stručne prakse namenjen je studentima završnih godina osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i master akademskih studija, a praksa će se realizovati u dva ciklusa: 01-31. jul 2019. godine i 01-31. avgust 2019. godine. Kandidati koji sa uspehom završe program Studentske letnje stručne prakse dobiće potvrdu o obavljenoj praksi.
Za Studentsku letnju stručnu praksu u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca ove godine mogu se prijaviti studenti sledećih fakulteta: Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Filološko-umetnički fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Fakultet medicinskih nauka, Fakultet inženjerskih nauka, Fakultet tehničkih nauka u Čačku, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini i Pedagoški fakultet u Užicu. Dostupno je 122 mesta za praksu u okviru 21 institucije i preduzeća čiji je osnivač Grad Kragujevac.

Rok za prijavu na praksu je 26. jun 2019. do 12 časova.

 


Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu i ove godine organizuje veliki broj aktivnosti za studente, u cilju internacionalizacije Univerziteta, unapređivanja uslova studiranja, razvoja znanja, sticanja dodatnih veština i prednosti koje su značajne prilikom zapošljavanja, prijavljivanja na konkurse za mobilnost, akademskog usavršavanja, i sl.

1. Radionica "Emocionalna pismenost", koja će biti održana u utorak, 16. oktobra 2018. godine, od 11 do 13 časova, u prostorijama Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata, a u saradnji sa Balance Consulting Kragujevac. Više informacija ovde.

2. Prezentacija Chevening (Čivning) stipendija za master studije u Velikoj Britaniji, koja će biti održana u sredu, 17. oktobra 2018. godine u 12:00 sati, u Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Kragujevcu. Program će predstaviti Britanska ambasada u Beogradu. Više informacija ovde.

3. Praksa za mlade filologe: Konkurs za predavača na kursu engleskog jezika - B1 nivo U okviru programa Prakse za mlade filologe, Univerzitet u Kragujevcu poziva kandidate sa Katedre za anglistiku Filološko-umetničkog fakulteta da se prijave na Konkurs za predavača na kursu engleskog jezika na nivou B1. Rok za prijavu: 26. oktobar 2018. godine, do 12:00 sati. Više informacija ovde. Ovom prilikom Vam najavljujemo da će uskoro biti objavljen i Konkurs za prijavu polaznika na navedenom kursu jezika.

4. X Sajam stipendija- "Izaberi stipendiju po svojoj meri", koji će se održati u ponedeljak, 29. oktobra 2018. godine, u periodu od 11:00 do 15:00 sati, u holu Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu. Više informacija ovde.


Univerzitet u Kragujevcu je raspisao Konkurs za dodelu stipendija za postdoktorsko
usavršavanje koje bi se realizovalo u školskoj 2018/2019. godini

 

Stipendija za postdoktorsko usavršavanje se dodeljuje:

 • jednom postdoktorandu zaposlenom na fakultetu u sastavu Univerziteta u Kragujevcu koji bi svoje usavršavanje realizovao na nekom od univerziteta u inostranstvu (tekst Konkursa možete preuzeti ovde). 
  Prijavni formular možete preuzeti ovde.
   
 • jednom postdoktorandu sa univerziteta iz inostranstva koji bi svoje usavršavanje realizovao na nekom od fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu (tekst Konkursa na srpskom možete preuzeti ovde ili na engleskom ovde). 
  Prijavni formular možete preuzeti ovde ili na engleskom jeziku ovde.

 


KONKURS ZA PRIJAVU STUDENATA NA BESPLATAN KURS ENGLESKOG JEZIKA NA NIVOU B1

Na konkurs mogu da se prijave studenti završnih godina, osnovnih, stukovnih, integrisanih i master akademskih studija, kao i studenti prve godine doktorskih akademskih studija fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Konkurs je objavljen na sajtu Univerziteta u Kragujevcu i na sajtu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata.


STUDENTSKA PRAKSA U UNIVERZITETSKOJ BIBLIOTECI U KRAGUJEVCU

Dragi studenti i diplomci,

Ukoliko želite da steknete novo, praktično iskustvo, obogatite svoja znanja novim sadržajima i upoznate se sa radom u biblioteci, prijavite se za program studentske prakse koji Centar realizuje u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom u Kragujevcu.
Prema iskazanim potrebama ustanove, za ovaj program prakse mogu konkurisati diplomci i studenti master akademskih studija fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu.
Program prakse odvijao bi se od januara do decembra 2017. godine, u dva perioda:
1. od januara do juna 2017.
2. od septembra do decembra 2017.

Trajanje prakse: mesec dana.
Po završetku programa prakse, svi kandidati dobijaju sertifikat o obavljenoj praksi.
Pozicije za praksu dostupne su u okviru sledećih programa:

 • fizička obrada publikacija – inventarisanje i signiranje,
 • klasifikacija i katalogizacija bibliotečko-informacione građe i izvora,
 • edukacija korisnika za korišćenje elektronskih kataloga i referalnih zbirki,
 • realizacija digitalizacije publikacija iz fonda Biblioteke,
 • rad sa digitalnim objektima, priprema fajlova i sl.,
 • priprema prezentacija bibliotečko-informacione građe i izvora,
 • priprema tematskih izložbi, kulturnih programa, promocija i dr.,
 • priprema informativnog materijala za veb-sajt Biblioteke i društvene mreže,
 • rad sa korisnicima (elektronski izvori informacija, internet alati, Cobiss, Kobson, priručnici i dr.).

Napomena: Prilikom prijave, kandidati mogu odabrati tri aktivnosti koje ih najviše zanimaju, mada će, svakako, tokom trajanja prakse, biti upoznati i sa ostalim poslovima.

Dokumenta za prijavu na praksu:

 • Motivaciono pismo (u motivacionom pismu obavezno navesti: pozicije (poslove) koje bi kandidat želeo da obavlja tokom prakse i  period za koji se prijavljuje (januar-jun / septambar-decembar)
 • CV na srpskom jeziku
 • Potvrda fakulteta o trenutnom statusu studenta ili kopija indeksa, odnosno uverenje o diplomiranju (za diplomce).

Dokumenta za prijavu dostaviti putem mejla na adresu razvojkarijere@kg.ac.rs (u polje predmet mejla upisati Prijava za praksu u Univerzitetskoj biblioteci) ili ih doneti lično u prostorije Centra (Jovana Cvijića bb, drugi sprat zgrade Rektorata, između Pravnog i Ekonomskog fakulteta)
Rok za prijavu: 15. januar 2017. godine
Ukoliko imate pitanja, možete nas kontaktirati putem telefona (034) 300-425 ili mejla: razvojkarijere@kg.ac.rs svakog radnog dana do 16:00 časova.

 


PHD FELLOWSHIPS IN LIFE SCIENCES

The Faculty of Biology and Medicine, University of Lausanne, Switzerland, offers: PHD FELLOWSHIPS in Life Sciences Starting in May 2017.

In the heart of Europe, Lausanne -the Olympic capital- is located between the Alps and the Lake Geneva. Our University offers an outstanding scientific environment in life sciences (biology, ecology, genomics, microbiology, biomedicine, public health...).

More details here


PROFESSIONAL TRAINING IN THE FIELD OF TRANSLATIONAL MEDICINE

 

Dear Colleagues!
We are pleased to announce the Professional Training in the field of Translational Medicine for Early Career Researchers, provided by C-COMEND.
C-COMEND is a two-year European training project developed by the consortium of institutions from Germany, Sweden, Austria and Netherlands, and supported by the Erasmus+ programme 
We are sure that the idea of organizing Courses on Translational Medicine is of great importance, mainly for Young Scientists tending for best practices in research, education and innovations for further medicine development.
Detailed information is in the attached and available online at: http://www.eatris.eu/c-comend.html

Best Regards,
General Secretary of ORPHEUS
Oksana Sulaieva


STUDENTSKE LETNJE STRUČNE PRAKSE

 

1. Konkurs za Studentsku letnju stručnu praksu Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca u ustanovama čiji je osnivač Grad
(link ka vesti na internet prezentaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata; link ka vesti na internet prezentaciji Univerziteta u Kragujevcu:);

2. Konkurs za Studentsku letnju stručnu praksu Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje Kragujevac
(link ka vesti na internet prezentaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata; link ka vesti na internet prezentaciji Univerziteta u Kragujevcu)

3. Konkurs za Studentsku letnju stručnu praksu Univerziteta u Kragujevcu i Kliničkog centra Kragujevac
(link ka vesti na internet prezentaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata; link ka vesti na internet prezentaciji Univerziteta u Kragujevcu).

Rok za prijavu na navedene Konkurse je 19. jun 2015. godine do 16:00 sati.


Regression Models as a Tool in Medical Research 2015

 

               Based on the Organization for PhD Education in Biomedicine and Health Sciences in the European System (ORPHEUS), we have come to know that your institution is a research partner institution of ORPHEUS.
We hence suppose that some of the researchers of your institute may be interested in a web based distance learning course: "Regression Models as a Tool in Medical Research 2015".

               The target group for this course are PhD students and other (young)researchers from the health sciences and related fields, who work with regression models in their own research or need to understand the typical use of regression models in the medical literature.

               We would highly appreciate if you can distribute the attached announcement among the potential participants at your institution or put the announcement on your institution's notice board.

               For more information click here

On behalf of the International School of Quantitative Research

Werner Vach, Professor of Epidemiology

 


Studentska letnja stručna praksa

 

Studentska letnja stručna praksa Univerziteta u Kragujevcu i Kliničkog Centra Kragujevac
Opširnije pogledajte ovde

Studentska letnja stručna praksa Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje Kragujevac
Opširnije pogledajte ovde

 


STIPENDIJE FRANCUSKE VLADE ZA UNIVERZITETSKU 2014/2015.

 

Ambasada Francuske u Srbiji i Francuski institut u Srbiji pokrenuli su novu kampanju za dodelu stipendija Francuske vlade za Master 2 i doktorske studije u komentorstvu za univerzitetsku 2014/2015. godinu.
Konkurs je otvoren od 04.11.2013. do 18.03.2014. godine.
Stipendije Francuske vlade namenjene su kandidatima koji imaju dobar nivo francuskog i/ili engleskog jezika, kvalitetan akademski profil i otvorene su za sve struke i studijske programe u Francuskoj.

Rok za prijavu: 18. mart 2014. godine

Više o programu i načinu prijave videti na:
http://www.serbie.campusfrance.org/node/114474

 


STIPENDIJE SVEDSKOG INSTITUTA ZA REDOVNE MASTER STUDIJE
U SVEDSKOJ AKADEMSKE 2014/2015. GODINE

 

Stipendije su namenjene za redovne master studije u Svedskoj i pokrivaju troškove života i troškove života, dodatak za troškove putovanja i osiguranje.

Period prijave za stipendiju od 3 - 11. februara 2014. godine

Lista master programa će biti objavljena najkasnije do 2. decembra, a moguće je konkurisati za programe u okviru društvenih nauka i nauka o zaštiti životne sredine.
Stipendije se dodeljuju za programe koji počinju u jesenjem semestru i dodeljuju se za jednu akademsku godinu (dva semestra).

Više o programu i načinu prijave videti na:
http://www.studyinsweden.se/Scholarships/SI-scholarships/SI-Scholarships-for-East-Europe/

 


14 phd istraživačkih projekata na univerzitetu Fridrih Siler u Jeni
(Jena School for Microbial Communication/Nemačka)

JSMK (Jena School for Microbial Communication) je pripremila 14 istraživačkih projekata u oblasti prirodnih i medicinskih nauka i sada je otvoren konkurs za zainteresovane kandidate.
Od kandidata se očekuje da imaju master diplomu (ili ekvivalnet) u oblasti hemije, biologije, medicine, bioinformatike (proverite u opisu prijekta koji vas interesuje da li se vaše istraživačko iskustvo poklapa sa temom projekta)

Za projekte se mogu prijaviti i internacionalni kandidati.                                 
Radni jezik projekata je engleski.

Rok za prijavu je 16.mart 2012.

Napomena: do navedenog roka treba poslati putem mejla samo "Statement of Interest"(formu možete preuzeti na sajtu)
Više o ponuđenim projektima i programima možete videti na:
http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/vacant-projects/

Više o prijavi možete videti na: http://www.jsmc.uni-jena.de/phd-program/fellowship-application/

 


 


CITOSKELET U MIGRACIJI I INVAZIJI ĆELIJA - master ili doktorske studije
Institut Kiri (Pariz, Francuska)

Institut Kiri (Pariz, Francuska) organizuje kurs za studente master ili doktorskih studija na temu “CITOSKELET U MIGRACIJI I INVAZIJI ĆELIJA” u trajanju od 16. do 20. aprila 2012.
Opšti cilj ovog programa jeste razumevanje uloge citoskeleta u migraciji i invaziji ćelija na različitim nivoima : molekularnom, ćelijkom i u živom organizmu.

Spisak tema je sledeći:
Uloga citoskeleta u obliku ćelije
Pokretljivost na bazi aktinskih filamenata 
Fokalne adhezije
Migracija ćelija u ograničenom okruženju
Migracija dendritskih ćelija
Pojedinačna i kolektivna migracija ćelija
Migracija ćelija tokom morfogeneze tkiva  
Invazivna migracija malignih ćelija
Imidžing migracije i invazije ćelija in vivo 

Ukoliko na Vašem fakultetu postoji zainteresovani student kome ovaj kurs može biti od značaja, savetujemo podnošenje prijave.

Nema troškova registracije, a Institutut Kiri će obezbediti hranu za sve studente. Putne troškove snosi laboratorija podnosioca prijave. Biće obezbeđen dovoljan broj putnih stipendija koje će pokriti trošakove smeštaja.

Rok za predaju aplikacija je 1. februar 2012.

Više informacija i registracija:
http://enseignement.curie.fr/en/content/4th-course-cytoskeleton-cell-migration-and-invasion-2012

E-mail : cytoskeleton2012@curie.fr

Kontakt: Guillaume Montagnac
Danijela Vignjevic
Institut Curie, Paris, France
Tel: + 33 (0)1 56 24 63 66/67


 

WUS AUSTRIA

Poštovani,

WUS Austria ima zadovoljstvo da Vas obavesti da nastavlja implementaciju programa podrške državnim univerzitetima u Srbiji. Aktuelni ugovorni period (oktobar 2007 – oktobar 2010) je produžen i pokrivaće i narednu akademsku godinu (zaključno sa krajem letnjeg semestra akademske 2010/11).

Aktivni programi su:

Master Studies Development Program je prvobitno predstavljao program podrške razvoju jednogodišnjih tržišno orijentisanih master studija. Novi konkurs predviđa modifikaciju već akreditovanih master studija na nivou pojedinačnih modula, bez obzira da li se radi o jednogodišnjim ili dvogodišnjim. Čvrsto zasnovan na principima Bolonjske deklaracije on promoviše napredne inicijative, nove tehnologije i inovativne metode učenja u cilju povezivanja univerzitetske nastave i tržišta rada.

Za sredstva mogu aplicirati svi fakulteti uz podršku matičnog univerziteta. Svaki pojedini projekat podrazumevao bi restrukturiranje ili razvoj novih pojedinačnih modula u okviru postojećih programa na master studijama (projekat bi obuhvatao minimalno 3 a maksimalno 7 predmeta raspoređenih u jedan modul). Predavač svakog pojedinačnog predmeta mogao bi da računa na fond za nabavku savremene inostrane ili domaće stručne literature, studijski boravak na relevantnoj visokoškolskoj instituciji u okviru EU, dok bi na nivou modula bila predviđena i određena sredstva za nabavku opreme (kompjuterske, laboratorijske, mikroskopske…) koja bi bila korišćena u nastavi. Obaveza fakulteta bi bila da publikuje udžbenik/skriptu za svaki predmet u okviru podržanog modula.

Budući da je reč o tržišno orijentisanim programima, projekat podrazumeva partnerstvo sa potencijalnim poslodavcima (domaće ili strane kompanije, državne institucije i sl.). Pod podrškom se mogu podrazumevati različiti doprinosi uspešnoj realizaciji programa:

 1. kofinansiranje nabavke opreme
 2. obezbeđivanje internship-ova za studente
 3. obezbeđivanje studentskih praksi
 4. stipendiranje studenata
 5. stavljanje vlastite opreme na raspolaganje fakultetu tokom nastave
 6. predavanja za studente koja bi držali stučnjaci iz kompanije
Pored povezivanja sa tržištem rada (potencijalnim poslodavcima), fokus će biti i na saradnji sa evropskim (prednost imaju austrijske) visokoškolskim institucijama, u formi partnerskog odnosa. Partnerska institucija će imati važnu ulogu u razvoju programa.

Kao prateće mere u okviru programa na raspolaganju fakultetima će biti i podrška za razvoj elektronski podržanog učenja, u vidu organizovanja treninga i konsultacija za nastavno i pomoćno osoblje, kao i modifikovani Brain Gain Program, ukoliko se oceni da određene praznine u nastavi može da pokrije neki gostujući predavač ili predavači.

U cilju obezbeđivanja što kvalitetnije stručne evalucije programa zamolićemo fakultete da što je pre moguće našoj kancelariji dostave popunjene aplikacione formulare (koji su dostupni na našoj web prezentaciji http://www.wus-austria.org/project/0/23.html, kao i detaljne instrukcije). Krajnji rok za predaju aplikacija i prateće dokumentacije je 15. septembar 2010.

Brain Gain Program Plus: Reč je o programu koji za cilj ima ublažavanje posledica tzv. procesa “odliva mozgova” na fakultetima državnih univerziteta u Srbiji. WUS AUSTRIA podržava kraće (do tri nedelje) odnosno duže (jednosemestralne) boravke naših profesora, asistenata i istraživača (koji su iz ovih ili onih razloga bili prinuđeni da svoje akademske karijere nastave u inostranstvu) na matičnim visokoškolskim institucijama u Srbiji. Tokom kraćeg boravka od njih se očekuje da održe određeni fond predavanja za studente (osnovnih, master ili doktorskih studija) dok su tokom semestralnog boravka pored nastave u fokusu i istraživački rad i mentorstva.

WUS AUSTRIA pokriva troškove puta (do određenog iznosa) i honorara, a od fakulteta se očekuje da obezbedi smeštaj za gostujućeg predavača.

Napomena: Pored predavača koji vode poreklo sa ovih prostora, u obzir za konkurisanje dolaze i predavači sa austrijskih visokoškolskih institucija bez obzira na državljanstvo.

Sve relevantne informacije možete dobiti na našoj web-prezentaciji: www.wus-austria.org/project/0/21.html

Academic Information Center (AIC) – Centar pruža informacije o visokom obrazovanju i mogućnostima studiranja i usavršavanja u Austriji, te promoviše programe podrške učešću u zajedničkim projektima sa kolegama iz inostranstva.

Konkursi za navedene programe su zvanično otvoreni, a sve neophodne informacije, uključujući aplikacione formulare i detaljne instrukcije, možete naći na adresi www.wus-austria.org.  

Molimo Vas da ovu informaciju prenesete svima za koje smatrate da bi mogli biti zainteresovani.

U nadi da ćemo i ubuduće uspešno sarađivati, srdačno Vas pozdravljamo.

WUS Austria,
Kancelarija u Beogradu
Belgrade Office


SUMMER SCHOOL 2010 OF THE GERMAN SOCIETY FOR GENE THERAPY

The Hematopoietic System as Tool and Target for Gene Therapy
September 08 - 10, 2010
CMMC-Research Building
Robert-Koch-Str. 21, 50931 Cologne (Germany)
University of Cologne

More detail here.


INTERNATIONAL MASTER PROGRAM IN BIOMEDICAL SCIENCES

A fresh and clear look, the possibility to apply online, a facebook widget and much more you can find on the new website of the "International Master Program in Biomedical Sciences" (IMBS), a joint program between the University of Freiburg (Germany) and the University of Buenos Aires (Argentina). Learn more: www.biomedmaster.org


21ST EUROPEAN STUDENTS` CONFERENCE

Dear fellow students,
We are the organising committee/team of the 21st European Students’ Conference, which will take place at the Charité - Universitätsmedizin Berlin Campus Virchow from the 14th-17th October 2010. We hereby cordially invite you to this year’s conference!

Our patrons Prof. Annette Schavan, the Federal Minister of Education and Research, Dr. Philipp Rösler, the Federal Minister of Health and Klaus Wowereit, the Mayor of Berlin and we would like to invite you to participate actively in this year’s ESC. Please submit ans abstract of your research project in any medical field by June 1st 2010 at the latest!

You can apply for an oral or for a poster presentation. For all those, who would just like to take part in one of the numerous workshops, for example “The Art of Presenting a Paper,” or listen to the lectures of internationally renowned scientists such as Prof. Dr Francis Lévi (INSERM, Université Paris XI), Prof. Dr. Dr.h.c.mult Walter Siegenthaler (Unispital Zurich, Switzerland), Prof. Dr. Bernd Dörken (Charité), it is possible to attend our conference as a passive participant WITHOUT presenting a paper of your own!!!

Further details on the ESC, the program overview as well as the application system are available on our website:
www.esc-berlin.com

Submit your abstract!!!
The deadline is 1st June 2010!!!

Below you will find our international “Call for Abstracts”. We would be very grateful if you could forward this email to your friends and fellow students from all over the world. The ESC is NOT restricted solely to European participants!
We are looking forward to seeing you in October,
Your 21st ESC-Team

PS: If you have any questions, please do not hesitate to contact us at: info@esc-berlin.com !


 

CEI RESEARCH FELLOWSHIP PROGRAMME (CERES)

The CEI Executive Secretariat offers 11 post-doctoral fellowships in the context of the CEI Research Fellowship Programme – CERES, co-funded by the EC through its Seventh Framework Programme for Research and Technological Development – Marie Curie Actions. The duration is 12 months, experienced researchers1 from CEI Member States are eligible.
More details here

 


 

IMBS Newsletter February 2010

The new integrated MSc/PhD program of the University of Buenos Aires, Argentina, and the Albert-Ludwigs-University, Freiburg, Germany, begins in October 2010 for the Class of 2012. More details here

 

 


Master program iz molekularne medicine
Charite - Kampus Mitte Tucholskystral5e 2
10117 Berlin-Mitte

Koordinator programa:
Gđa. Naomi VVeizenbaum
Tel:++49-(0)30 450 528 373
Faks:  ++49-(0)30 450 528 934
naomi.weizenbaum@charite.de
www.molecular-medicine-berlin.com

Poštovani,

Medicinski fakultet klinike Charite u Berlinu je nedavno započeo sprovođenje međunarodnog master programa iz molekularne medicine. Ovaj dvogodišnji program se u potpunosti sprovodi na engleskom jeziku, a troškove školarine snosi Charite.

Program počinje svake godine u oktobru i pre svega je namenjen studentima koji su diplomirali u oblasti prirodnih nauka, studentima medicine, kao i doktorima medicine.

Bili bi smo Vam veoma zahvalni ukoliko bi ste postavili poster na adekvatno vidljivo mesto i podelili brošure studentima kako bi mogli da se upoznaju sa ovim programom.

Molimo Vas da za sve dodatne informacije pogledate nasu internet stranu: www.molecular-medicine-berlin.com .

S'poštovanjem,
Naomi VVeizenbaum
Program Koordinator
Master Program iz Molekularne Medicine       
   

 

Zbog promene SSL protokola u nonSSL, povremeno može doći do neispravnosti linkova na stranicama, u tom slučaju probajte bez protokola https://. Izvinjavamo se na svim mogućim smetnjama.