АКТУЕЛНО  
 


ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА

НАСТАВНО-НАУЧНО ВЕЋE

106. седницa ННВ

106. седница Наставно-научног већа која ће се одржати електронским путем, а путем обрасца за електронско гласање, заказана је за 29. 09. 2021. године (среда) са почетком у 13.00 сати. Опширније погледајте овде.


Записник са 105. седнице Наставно-научног већа

Записник са 105. седнице Наставно-научног већа погле-дајте овде.


УПУТСТВА
ЗА СТУДЕНТЕ


ОБАВЕШТЕЊЕ НОВИМ СТУДЕНТИМА на ИАСМ, ИАСФ, ИАСС, ОСС

На платформи ФМН за online наставу омогућено је Регистро-вање нових студената (погле-дајте упутство овде)

Приступ платформи ФМН за online наставу могућ је преко странице studije.fmn.rs


РАСПОРЕД
ZOOM САЛА
УПУТСТВА
ЗА НАСТАВНИКЕ

Одлука у циљу омогућавања здравствене безбедности свих лица која учествују у настави

У складу са у складу са препорукама и мерама надле-жних органа, Колегијум Факул-тета медицинских наука у Крагу-јевцу на седници одржаној дана 28.07.2021. године донео је Одлуку у циљу омогућавања здравствене безбедности свих лица која учествују у настави на Факултету медицинских наука (студенти, наставници сара-дници, остали запослени, као и пацијенти), практичну наставу у зимском семестру школске 2021/2022. године, подразу-мевајући и вежбе које се одржавају на клиничким пре-дметима у наставним базама.

Одлуку можете погледати овде


КАЛЕНДАР НАСТАВЕ И ПРАЗНИЦИ У
ШКОЛСКОЈ 2021/22

Почетак наставе у зимском семестру: 27.9.2021.

Календар наставе у зимском семестру школске 2021/2022. године можете погледати овдеПлатформа Факултета медицинских наука за онлајн конгресе, састанке, континуиране едукације и електронске тестове


Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху праксе у оквиру Еразмус+ програма

У складу са потписаним Уговором о додели наменских бесповратних средстава између Универзитета у Крагујевцу и Фондације Темпус, Универзитет у Крагујевцу расписао је Конкурс за стипендирану мобилност студената у сврху праксе у оквиру Еразмус+ програма можете погледати овде


Како се осећате након годину дана пандемије Covid 19? Попуните упитник на линку


Јавни позив Министарства просвете, науке и технолошког развоја за финансирање ЕУРЕКА пројеката за 2021. годину


Позив за међународне пројекте AUF-a COVID-19.2

Универзитетска агенција за франкофонију (AUF) покренула нови позив COVID-19.2 којим ће се финансирати истраживачке акције, анкете и / или студије посвећене анализи последица здравствене кризе, које предлажу иновативна решења у здравству, науци и технологији, али и у економским и друштвеним наукама. Позив ће бити отворен до 15. јула 2021. године, а у прилогу можете пронаћи текстове позива на енглеском и француском. Укратко о позиву можете прочитати и на сајту Универзитета овде.


Отворен јавни позив за пријаву ЦЕЕПУС мрежних мобилности за 2021/22. годинуПРЕПОРУКЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ БОЛЕСТИ COVID-19 НА ВИСОКОШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА У ОКВИРУ МЕРА ВЕЗАНИХ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ШИРЕЊА БОЛЕСТИ COVID-19


ПЛАН ПРИМЕНЕ МЕРА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ПОЈАВЕ И ШИРЕЊА ЗАРАЗНЕ БОЛЕСТИ

План примене мера за спречавање појаве и ширења заразне болести ФМН погледајте овде


КОНСЕНЗУС О ПРИМЕНИ КЛОЗАПИНА ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ COVID-19
Текст приредила и прила-годила проф. др Драгана Игњатовић Ристић
Обука за саветника за хемикалије
и полагање испита за обнову лиценце за саветника за хемикалије

УПУТСТВО ЗА НАВОЂЕЊЕ АФИЛИЈАЦИЈЕ

Упутство за навођење афилијације приликом писа-ња научног рада запослених погледајте овдеАКАДЕМСКИ
календар
Serbian Journal of Experimental
and Clinical Research


ПОЧЕЛА НОВА АКАДЕМСКА ГОДИНА НА ФМН

Уручењем индекса 45-ој генерацији студената ИАС медицине на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу данас је почела нова школска 2021/2022 година на сви студијским програмима нашег Факултета. У присуству градоначелника Крагујевца Николе Дашића, ректора Универзитета проф. др Ненада Филиповића, директора ЈУП-а у јавном сектору Душана Ковачевића, продекана ФМН и бројних гостију, индексе бруцошима уручили су први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и декан ФМН проф. др Владимир Јаковљевић.

...

Поздрављајући бруцоше министар Ружић најпре је истакао да су сви они, уписавши студије на ФМН У Крагујевцу, направили прави избор јер је како ј рекао, Факултет медицинских наука престижна високошколска установа која по резултатима и постигнућима не заостаје за другим високошколским установама у земљи, Европи и свету, што је претходних година потврђено добрим позиционирањем на Шангајској листи. ''Стога ћу вам пожелети да Факултет медицинских наука у Крагујевцу остане водећа високошколска установа у региону препознатљива по квалитету наставно-образовног и научно истраживачког процеса у области медицинских наука. Морам да истакнем да је ФМН изнедрио и верујем да ће тек изнедрити врхунске стручњаке. У томе је кључна улога свих нас у образовању , те сa моје стране иде посебна захвалност свим професорима'', рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранкo Ружић.

...

Опширније погледајте овде

 

НАСТАВЉАЈУ СЕ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ
ЦЕНТАРА ИЗВРСНОСТИ

У присуству ректора Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненада Филиповића, директора ЈУП-а у јавној својини Душана Ковачевића, градоначелника Крагујевца Николе Дашића, саветнице председника Скупштине Републике Србије проф. др Славице Ђукић Дејановић, декана ФМН проф. др Владимира Јаковљевића, декана осталих факултета у саставу нашег Универзитета , директора УКЦ Крагујевац Предрага Саздановића, наставника и сарадника ФМН и бројних гостију министра просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић званично је означио наставак радова на наставку изградње Центара изврсности Универзитета у Крагујевцу.

Према речима министра Ружића Центри изврсности Универзитета у Крагујевцу ће бити понос свих грађана Србије. ''Са овим Центром Крагујевац, па и Србија , ће постати центар биотехнологије, биоинжењеринга и свега што се тиче медицинских технологија, односно технологије у медицини. Изградња ове јединствене научно-истраживачке установе допринеће и ангажовању младих научника и њиховом останку у земљи, тако да је интерес читаве научне заједнице у Републици Србији да се радови што хитније заврше и да Центри изврсности отпочну са радом'', рекао је Ружић.

Објекат који се простире на површини од око 11 500 метара квадратних и чија је градња почела у јануару 2016.године, после бројних проблема, требало би да буде завршен у наредних 365 дана. Радове на наставку изградње Центара изврсности пратиће , јединствене научно-истраживачка установе, пратиће Јединица за управљање пројектима у јавном сектору.

Опширније погледајте овде

 

УРУЧЕНИ ИНДЕКСИ СТУДЕНТИМА
ПРВЕ ГОДИНЕ НА ИАС ФАРМАЦИЈЕ, СТОМАТОЛОГИЈЕ
И ОСНОВНИМ СТРУКОВНИМ СТУДИЈАМА

У сусрет почетку нове школске године на Факултету медицинских наука данас су уручени индекси студентима прве године ИАС фармације и ИАС стоматологије као и студентима ОСС.У присуству декана ФМН проф. др Владимира Јаковљевића и тутора, бруцоше сва три студијска програма поздравили су ресорни продекани који су им уручили индексе.

...

Бруцошима ИАС фармације индексе је уручио продекан проф. др Жељко Мијаиловић. "Од вас тражим да будете културни, васпитани, да уважавате ваше наставнике а с друге стране очекујем и ваш жесток рад", рекао је продекан Мијаиловић.

...

Студентима прве године ОСС који се школују за струковну медицинску сестру и струковног физиотерапеута индексе је уручила продекан проф. др Наташа Здравковић која им је пожелела добро дошлицу на ФМН и која их је упознала са основним информацијама које их очекују током трогодишњег школовања.

...

На студијском програму ИАС стоматологије настава ће и ове године, према речима ресорног продекана проф. др Гвоздена Росића, уз поштовање свих мера и обавезну вакцинацију односно негативан ПЦР тест или антигенски тест , бити организована по класичном моделу.

Опширније погледајте овде

 

КРАГУЈЕВАЦ ЛИДЕР У РЕГИОНУ
У ОБЛАСТИ КАРДИОВАСКУЛАРНЕ ФИЗИОЛОГИЈЕ

У Бања Луци се од 20. до 23. септембра одржава велики медицински и научни скуп 7. сусрети Европске секције и 8.сусрети Северноамеричке секције Интернационалне академије кардиоваскуларних наука. Овогодишња тема су кардиопротекција и кардиометаболичке болести , а о њима говоре највећи светски стручњаци из области кардиоваскуларних наука , међу којима су и оснивачи академије професори Наранџана Дала, Роберто Боли, Гари Лопасчук, Бохуслав Ошдатал, Грант Пирс и Андрађ Варо. На скупу ће бити представљен 151 научни апстракт, од чега 73 усмена излагања, многобројна онлајн предавања и готово 60 постера.

...

Декан ФМН коментаришући наше учешће на овогодишњим 7. сусретима Европске секције и 8. сусретима Северноамеричке секције ИАЦС наглашава да је јако поносан на све већи број младих који се прикључују истраживачким тимовима нашег факултета и додаје да му је посебно драго што су поред проф. др Владимира Живковића и доц. др Ивана Срејовића и доц. др Невене Јеремић, међу предавачима овогодишњег скупа и Доц. др Јована Јеремић и Доц. др Јована Брадић као и др Невена Драгинић, сарадник у настави, које су своје постер презентације изложиле као предавања јер их је научни одбор скупа препознао и њихове радове оценио као изузетно интересантне и добре. ФМН се представио са 20 радова чиме је још показао да је наш Факултет у кардиоваскуларној физиологији, кардиоваскуларној науци , предклиничној, базичној науци Крагујевац лидер у региону.

Опширније погледајте овде

 

ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА НАСТАВОМ

 

НАСТАВА ИЗ КЛИНИЧКИХ ПРЕДМЕТА ЗИМСКОГ СЕМЕСТРА

Обавештавају се студенти са свих студијских програма (ИАСМ, ИАСФ, ОСС) да се практична настава из клиничких предмета зимског семестра школске 2021/2022 године, због епидемиолошких разлога, до даљег неће одржавати у простору УКЦ Крагујевац већ путем платформе ФМН (on-line).

Ресорни продекани

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СТУДЕНТЕ
Одлуке о начину полагања модулских тестоваИАС Медицине
Одлуку о начину полагања модулских тестова погледајте овде.


ИАС Фармације
Одлуку о начину полагања модулских тестова погледајте овде.


ИАС Стоматологије
Одлуку о начину полагања модулских тестова погледајте овде.

Важне информације у вези са наставом погледајте овде (НОВО)


МАЈСКИ ИСПИТНИ РОК

Термине заказаних термина испита погледајте овде (НОВО)


РАСПОРЕД И КАЛЕНДАР НАСТАВЕ

Распоред и календар наставе у летњем семестру 2020/2021. године погледајте овдеОстале информације овде

Важне информације у вези са наставом погледајте овде (НОВО)


МАЈСКИ ИСПИТНИ РОК

Термине заказаних термина испита погледајте овде (НОВО)


РАСПОРЕД И КАЛЕНДАР НАСТАВЕ

Распоред и календар наставе у летњем семестру 2020/2021. године погледајте овдеОстале информације овде

Важне информације у вези са наставом погледајте овде (НОВО)


МАЈСКИ ИСПИТНИ РОК

Термине заказаних термина испита погледајте овде (НОВО)


РАСПОРЕД И КАЛЕНДАР НАСТАВЕ

Распоред и календар наставе у летњем семестру 2020/2021. године погледајте овдеОстале информације овде

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Сви студенти Основних струковних студија који не испуњавају услове за добијање потписа, дужни су да доставе доказ о радној обавези (и ковид и не ковид организационе јединице) чиме ће остварити право на потпис. (НОВО)


РАСПОРЕД И КАЛЕНДАР НАСТАВЕ

Распоред и календар наставе у летњем семестру 2020/2021. године погледајте овдеОстале информације овде

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС НА ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ
ДОКТОРСКА ШКОЛА - МЕДИЦИНСКЕ НАУКЕ за школску 2021/2022.

Коначну ранг листу кандидата за упис на докторске студије Докторска школа - медицинске науке можете погледати овде. (НОВО)Остале информације овде

ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ
Менаџмент здравственог система

КОНКУРС ЗА УПИС НА
ЗАЈЕДНИЧКЕ ДОКТОРСКЕ СТУДИЈЕ - МЕНАЏМЕНТ ЗДРАВСТВЕНОГ
СИСТЕМА У ШКОЛСКОЈ
2021/2022. ГОДИНИ

Комплетан текст конкурса можете погледати овде
(НОВО)Остале информације овде

МАСТЕР МЕНАЏЕР У СИСТЕМУ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ
интердисциплинарни
студијски програм

КОНКУРС ЗА УПИС НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ - МЕНАЏМЕНТ У СИСТЕМУ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ
у школској 2021/2022. години

На мастер академске студије Менаџмент у систему здравствене заштите може се уписати укупно 88 самофинан-сирајућих студената.

Опширније можете погледати овде


УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВУ, ИЗРАДУ И ОДБРАНУ МАСТЕР РАДА


Упутство за пријаву, израду и одбрану мастер рада можете погледати овде.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА ЗА УПИС МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ИСХРАНA И СУПЛЕМЕНТАЦИЈA за школску 2020/2021.


Коначну ранг листу кандидата за упис на мастер академске студије Исхранa и суплементацијa можете погледати овде.


УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВУ, ИЗРАДУ И ОДБРАНУ МАСТЕР РАДА


Упутство за пријаву, израду и одбрану мастер рада можете погледати овде.

КОНКУРС ЗА УПИС НА МАСТЕР АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ РЕГЕНЕРАТИВНА МЕДИЦИНА
у школској 2021/2022. години

На мастер академске студије Регенеративна медицина може се уписати укупно 24 самофинан-сирајућих студената.

Опширније можете погледати овде


УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВУ, ИЗРАДУ И ОДБРАНУ МАСТЕР РАДА


Упутство за пријаву, израду и одбрану мастер рада можете погледати овде.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КАНДИДАТА КОЈИ СУ КОНКУРИСАЛИ ЗА УПИС НА ЗДРАВСТВЕНЕ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈЕ ИЗ СТОМАТОЛОШКИХ ГРАНА МЕДИЦИНЕ

Коначну ранг листа кандидата који су конкурисали за упис на здравствене специјализације из стоматолошких грана медицине можете погледати овде


Конкурс за упис на специјалистичке и уже специјалистичке студије у школској 2020/2021. години погледајте овде

Конкурс за упис на здравствене специјализације и уже специјализације за здравствене раднике и здравствене сараднике који су запослени на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу и у установама са којима факултет има уговор о сарадњи у школској 2020/2021. години овде

Конкурс за упис на здравствене специјализације и уже специјализације за здравствене раднике и здравствене сараднике који су запослени у приватним здравственим установама и/или у установама које не обављају здравствену делатност као примарну у школској 2020/2021. години овде

Конкурс за упис на здравствене специјализације и уже специјализације за здравствене раднике и здравствене сараднике који су запослени у здравственим установама изван републике Србије у школској 2020/2021. години овде

ИНФОРМАТОРИ СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИХ ГРАНА

Информаторе (силабусе) специјалистичких грана погледајте овде.


Остале информације погледајте овде

СПЕЦИЈАЛИСТИЧКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ СПЕЦИЈАЛИСТА ФАРМАЦИЈЕ

ИНФОРМАТОРИ ПРЕДМЕТА

Информаторе (силабусе) предмета погледајте овде.


Остале информације погледајте овде

АКТУЕЛНОСТИ
Најновије вести и конкурси
везани за научно истраживачки рад


ЦЕНТАР ИЗУЗЕТНИХ ВРЕДНОСТИ
Центар за молекулску медицину и
истраживање матичних ћелија


ПРОЈЕКТИ
Пројекти који се тренутно реализују
Архива ЈУНИОР пројеката

НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА
Актуелности из Центара

ДОКУМЕНТА И ПЛАНОВИ НИР-а
Документа потребна за пријаву
пројеката

АКТУЕЛНОСТИ
Најновије вести из Центра, најаве лабораторијских састанака и жур-нал клубова

ИНФОРМАЦИЈЕ О ЦЕНТРУ
Оснивање Центра
Организација Центра
Делатности Центра
Истраживачи у Центру

НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА
Резултати пројеката Центра

МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА
Међународна сарадња и
организација научних скупова

Традиционалне априлске радиони-це центра за развој каријере - у онлајн издању
Опширније погледајте овде

Остале вести у вези са Erazmus+ погледајте овде

Остале вести у вези са програмима PhD и мастер студија, летњих школа погледајте овде

Корисне информације у вези са ступендијама можете наћи и на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената овде

Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.