Тренутно сте на:
 
Вести са факултета
  Најновије вести
 


Повезани садржаји:
 
Најновије вести
Архива вести
 

Навигација:
 
Почетна страна
 







 
ВЕСТИ И ДОГАЂАЈИ
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИАРХИВА ВЕСТИ

 


Архива вести 2008. године


ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ

                  Медицински факултет је у понедељак 15. децембра 2008. године потписао уговор о сарадњи са Државном медицинском академијом из Иванова. Уговор сарадње можете погледати овде    


ДРЖАВНА МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЈА ИВАНОВО

      

            Медицински факултет је у четвртак 6. новембра 2008. године посетила делегација Државне медицинске академије из Иванова.
            Том приликом проф. др Олга Анатовљева Назарова представила је ову високообразовну институцију професорима, асистентима и студентима нашег факултета и одржала предавање на тему „Хипертензија“.

    


ПРЕДАВАЊЕ ПРОФ. ДР ВИКТОРА АЛЕКСАНДРОВИЧА БОРИСОВА

      

            Познати руски доктор Виктор Александрович Борисов одржао је предавање на тему " Биохронотерапија" у четвртак 6. новембра 2008. године у 18 часова у амфитеатру „Проф. др Милосав Костић“ на Медицинском факултету у Крагујевцу.
            Долазак др Борисова је изазвао велико интересовање студената и професора Медицинског факултета у Крагујевцу, као и великог броја грађана. Предавању су присуствовали и пацијената из Крагујевца, који су уз помоћ ове методе и проф. Борисова успели да победе своју тешку болест.

  


ПРЕДАВАЊЕ ДОКТОРА ВИКТОРА АЛАЕКСАНДРОВИЧА БОРИСОВОГ

      

            Познати руски доктор Виктор Александрович Борисов одржаће предавање у четвртак, 6. новембра 2008. године у 18 часова у амфитеатру „Проф. др Милосав Костић“ на Медицинском факултету у Крагујевцу.
            У Москви доктор Борисов руководи Центром за биохронотерапију, који је лично основао и где лечи људе из целог света. На тој клиници излечени су пацијенти који су  оболели од најтежих болести..
            Звање професора стекао је 2003. године, поседује 15 базичних медицинских специјалности, редовни је члан Европске академије наука, има 12 патената и 48 објављених научних радова.
У основи здравствених методика клинике др Борисова налазе се принципи савремене системске рехабилитологије. Клиничка медицина научила је да добро излази на крај с многим тешким обољењима, али после уклањања или компензације болести пред пацијентом се поставља проблем поправљања здравља. Здрави организам се посматра као систем с високим нивоом уређености, као хармонија животних биоритмова, као што су ритам дисања, срчани ритам.
            Поремећај овог или оног ритма доводи до развоја болести. Обнова нормалне хармоније биоритмова – метод хронофототерапије – једна је од оригиналних методика здравственог опорављања, коју је измислио др Борисов. У споју с мануелном терапијом, остеопатијом и хирудотерапијом метод хронофототерапије омогућава да се спроведе ефикасна рехабилитација таквих обољења, као што су повреда леђа, парезе и парализа трауматског порекла, дечија церебрална парализа, обољења крвних судова ( артеријски високи притисак, мигрене), низ гинеколошких обољења и др.
           Други правац рада центра јесте терапија болести повезаних с имунодефицитима. Многобројни стресови изазвани неповољном екологијом, повећаним нервно-емоционалним оптерећењем, као и хроничним обољењима која постоје код човека, доводе до поремећаја имуног система и као последица до настанка нових тешких болести, рачунајући ту и онколошке.
            Оригинална апарутара, направљена у клиници др Борисова омогућила је да се знатно побољша стање имуног система. И, наравно, најважнији правац рада Центра јесте рехабилитација онколошких пацијената. Оригинална методика др Борисова, заснована на селективној хронофототерапији, омогућава да се спроводи рехабилитација болесника са дубинским туморима, као и метастазама, и омогућава да се постигну јединствени резултати у рехабилитацији пацијената који су већ имали оперативно, хемиотерапијско или зрачно лечење, смањује проценат компликација и ризик рецидива болести.
            Центар биохронотерапије постоји око 18 година. Радио је у облику санаторијума-профилакторијума МТТУ МАМА од 1998. године. Године 2007. је преименован у Центар селективне хронофототерапије.

  



ИЗВЕШТАЈ СА ПРВОГ САЈМА КОНТИНУИРАНОГ УЧЕЊА "ЗВОНЦЕ"

 

      

          Медицински факултет Универзитета у Крагујевцу, једини је медицински факултет у земљи и једини факултет Универзитета у Крагујевцу који се самостално представио на Сајму континуираног учења „Звонце“, који је одржан у оквиру 53. међународног сајма књига у Београду, од 21. до 25. октобра 2008. године у хали 3 београдског сајма. Медицински факултет на овом сајму представио је свих пет студијских програма. За овај сајам, за будуће колеге и докторанте, урађена је нова брошура у којој је у потпуности представљен начин рада и наставе на нашем факултету, који је у потпуности усклађен са Болоњском декларацијом, као и збирка тест питања са одговорима за предстојећи пријемни испит.
          Интересовање за студије медицине и фармације на Сајму континуираног учења било је велико, као и за издања нашег факултета.
У оквиру овогодишњег Сајма књига, на штанду Министарства науке , промовисана је монографија асист. мр сци. др Горана Давидовића, Патофизиолошке основе савремене терапије срчане инсуфицијенције.

  

     

    


СВЕЧАНА ДОДЕЛА ИНДЕКСА ДОКТОРАНТИМА

      

Трећој генерацији студената докторских академских студја школска година почела је свечаном доделом индекса у суботу, 21. октобра 2008. године. У амфитеатру „Проф. др Милосав Костић“ уручено је 75 индекса студентима прве године докторских студија. Том приликом, докторантима се обратио декан Медицинског факултета проф. др Небојша Арсенијевић, упознао их са планом и програмом студија и пожелео им успешан почетак школске године.
       Прво предавање докторантима одржао је проф. др Милован Матовић, Информатичке методе у биомедицинским истраживањима.
       Полазници докторских академских студија имали су прилику и да се боље упознају на коктелу, који је био уприличен у њихову част у кафетерији Медицинског факултета.    

  



ЗВОНЦЕ
САЈАМ КОНТИНУИРАНОГ УЧЕЊА

       Ове године у периоду од 21. до 25. октобра, Медицински факултет у Крагујевцу представиће се на Сајму континуираног учења „Звонце”. Овај сајам се организује по први пут , и то у оквиру традиционалног Сајма књига у Београду. По речима организатора ова два сајма чине смисаону целину, па тако Београдски сајам постаје место значајног доприноса развоју културе и знања. То је још једна сјајна прилика да на адекватан начин промовишемо наш факултет и све његове акредитоване студијске програме свим заинтересованим посетиоцима. Очекује се да ће овогодишњи сајам посетити преко 150.000 посетилаца. Циљ је да се програмом излагања обухвате сви сегменти образовног система, и да ће се окупити сви они који могу да понуде програме који обухватају реформисано школство, универзитете као и међународну сарадњу и трансфер знања.


ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ НА ЗГРАДИ ФАКУЛТЕТА

 

       Ова грађевинска сезона на Медицинском факултету у Крагујевцу је по свом обиму радова највећа у последњих неколико година.
       Многобројним радовима обухваћени су и зграда и двориште факултетета. Надоградња зграде отпочела је у августу и када буде завршена факултет ће добити око 550 квадратних метара корисног простора, што ће бити од огромног значаја, јер ће се на овај начин видно олакшати настава. Медицински факултет ће на овај начин добити осам кабинета и четири учионице.
       Приземље факултета добило је потуно нови изглед. Хол испред студентске службе проширен је уклањањем просторија у којима су биле смештене књижара и бивша пошта.
       Простор који су заузимали ходници са студентском службом, службом за постдипломску наставу и анатомски институт потпуно су реконструисане тако да се на једном крају хола налазе студентске службе за сва три смера основних студија, а на другом библиотека и служба за постдипломску наставу.
       Просторије у којима су се налазиле читаоница и библиотека комплетно су реновиране и биће намењене анатомији, док ће читаоница бити измештена на место бивше дисекционе сале.
       Завршетак радова приземља факултета подразумевао је постављање подних мермерних плоча у свим просторијама.
       Преуређење дворишта Медицинског факултета само је делом завршено и до сада је уређен само део травњака, а комплетан изглед добиће тек након завршетка свих грађевинских радова, када се очекује и уређење паркинга бетонским коцкама.

  

     

    


АНАТОМИЈА

       Од ове школске године, студенти Медицинског факултета имаће прилику да наставу из Анатомије прате у новим учионицама. Нове вежбаонице налазе се на месту некадашње читаонице и библиотеке. Много тога се улаже и у иновације у настави на овом предмету, што укључује поред уређења простора и опремања техничким средствима, и једну велику новину, а то је нов кадавер, који је на факултет стигао пре почетка школске године и већ се користи у настави. Ради се о специјално обрађеном телу чији је назив Plastinated Human Body. Пластинација представља процес који омогућава презервацију појединачних ткива, органа, али и читавог тела. Овај процес усавршио је Немац Гинтер вон Хаген, који већ дуги низ година ради у Институту за пластинацију у Хајделбергу, а своја дела приказује широм света на специјализованим изложбама, у циљу едукације широких маса о антомији и структури људског тела. Овом техником добија се један трајан експонат, који ће наши студенти користити у наредним годинама на вежбама из анатомије.



ИЗВЕШТАЈ СА ДРУГОГ ЕВРОПСКОГ СИМПО3ИЈУМА ИМУНОЛОГА

''The 2nd EFIS/EJI Belgrade Symposium /Postgraduate Course

- Inflammation at the Interface of Innate and Acquired Immunity'' -

Место одржавања: Београд
Термин : 07-10.09.2008.
Припремио: Организациони Одбор Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу


       Медицински факултет у Крагујевцу у сарадњи са Европском федерацијом удружења имунолога, у периоду 07-10. септембра 2008. године, у београдском хотелу Hyatt Regency, организовао је Други европски симпозијум имунолога ''The 2nd EFIS/EJI Belgrade Symposium /Postgraduate Course - Inflammation at the Interface of Innate and Acquired Immunity''.
       У припремном периоду овог симпозијума на реализацији скупа учествовао је већи број људи: лекара, администратора, особља из издавачке делатности, техничке службе, дизајнера и студената. За припрему симпозијума и координацију са хотелима изабрана је агенција HRG из Београда. Ообзиром на очекивани број гостију изнајмљено је пет сала у хотелу Hyatt Regency Београд. Сала Београд-Будва предвиђена је за одржавање сесија, сала Калемегдан као изложбени простор за постер презентације, сала Копаоник као изложбени простор за штандове и сала Boardroom за регистрацију учесника.

Комплетан извештај са конгреса можете погледати овде.


НАЈБОЉИ У РУКОМЕТУ

      

Финална утакмица Универзитетске лиге у рукомету за мушкарце одиграна је у петак 27. јуна у сали Више техничке школе, између екипа Машинског и Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу. Пред више десетина својих навијача, екипа Медицинског факултета изузетном игром оправдала је титулу најбољег тима на Универзитету и тријумфовала резултатом 23:18. У више наврата у току утакмице, нарочито у другом полувремену, студенти медицине успевали су да направе велику предност, која је у једном тренутку износила десет голова разлике.
       За најбољи рукмет на Универзитету, медицинари су добили пехар, а посебно признање добио је и Лука Милојевић, студент Медицинског факултета, као најбољи играч на турниру.

  


ДРУЖЕЊЕ СА НОВИНАРИМА

Поводом добијања уверења о акредитацији за сва четири студијска програма, предстојећег уписа студената на факултет, успешног завршетка школске године и досадашње успешне сарадње са медијским кућама из Крагујевца, као и дописништвима републичких писаних медија, Управа Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу и ПР тим, у уторак, 10. јуна 2008. године, у клубу Медицинског факултета организовали су дружење са новинарима.
       У пријатном разговору са новинарима декан факултета, проф. др Небојша Арсенијевић, обавестио је новинаре о пројектима који се реализују на Медицинском факултету, од којих су тренутно најзначајнији ФП7- пројекат Европске уније, као и уговор о стручној сарадњи са Универзитетом Калифорнија из Сан Франциска.
       Представнике медијских кућа највише је интересовало какви су услови конкурса за упис студената у прву годину студија на акредитованим студијским програмима на Медицинском факултету, тако да ће сви заинтересовани матуранти бити благовремено обавештени о предстојећем пријемном испиту.

САСТАНАК СА СТУДЕНТИМА ПРВЕ И ДРУГЕ ГОДИНЕ ФАРМАЦИЈЕ

У понедељак, 9. јуна 2008. године, у амфитеатру Проф. др Милосав Костић одржан је састанак на тему УСЛОВИ СТУДИРАЊА ПО НОВОМ АКРЕДИТОВАНОМ ИНТЕГРИСАНОМ СТУДИЈСКОМ ПРОГРАМУ ЗА МАГИСТРА ФАРМАЦИЈЕ. Састанку са студентима фармације председавали су проф. др Небојша Арсенијевић, декан факултета и проф. др Слободан Јанковић, саветник декана за организацију наставе на одсеку фармација.
       Студентима овог одсека представљен је нови студијски програм, у трајању од 5 година, односно 10 семестара, који је уз остале студијске програме нашег факултета у првом кругу добио акредитацију. Студенти који су уписали фармацију после 2005. године аутоматски прелазе на акредитовани програм па уместо 4, студије ће им трајати 5 година. Изузетак представља генерација студената која ове школске године завршава четврту годину студија и која након дипломирања стиче звање-дипломирани фармацеут. Сем ове, остале генерације стицаће звање-магистар фармације. Скупштина Републике Србије ова два звања је изједначила, тако да ће сви имати иста права приликом запослења или даљег наставка школовања.
       Проф. Јанковић објаснио је студентима да су изборни предмети организовани у три модула. Свака година има 7-10 обавезних и 2 изборна предмета. Студенти могу да бирају између специјалних студијских модула ФАРМАЦЕУТСКА НЕГА, ИСТРАЖИВАЊЕ У ФАРМАЦИЈИ и ФАРМАЦИЈА ЗАСНОВАНА НА ДОКАЗИМА. У зависности од избора модула суплемент дипломе је другачији, а диплома је за све иста.
       Завршни, десети семестар представља практични рад у стационарним установама, чиме се испуњава услов да сви студенти фармације за време студирања имају пректичне вежбе у трајању од шест месеци.
       На ова и још многа питања студенти су имали прилику да добију одговор, а они који нису били присутни све информације могу добити у Студентској служби факултета.

Презентацију са предавања проф. Стива Кворија из Министарства за науку Републике Србије можете погледати овде.


УСАВРШАВАЊЕ СТУДЕНАТА ПОЧЕТНИХ ГОДИНА ДОКТОРСКИХ СТУДИЈА

Поштовани,
У уторак 10.06.2008 године ће се у згради Института Медицинског факултета у 12.30 часова организовати састанак са Проф. Стивом Кворијем из Министарства за науку Републике Србије и то из канцеларије за помоћ истраживачима.
Састанку би требало да присуствују студенти докторских студија будући да ће Проф Квори говорити и великим могућностима које се пружају младим научницима из Србије да учествују у различитим пројектима и апликују за добијање грантова за усавршавање у иностранству.
Са Проф.Кворијем ће доћи и колегиница која ће посебну пажњу обратити на могућности везане за усавршавање студената почетних година докторских студија у склопу Мари Кири програма.

Проф З. Милосављевић


13 ФАКУЛТЕТА ДОБИЛО АКРЕДИТАЦИЈЕ

Београд -- Комисија за акредитације доделила је уверења о акредитацији једном универзитету и 13 факултета, који су прошли први циклус акредитације високошколских установа.
Провером квалитета високошколских установа и вредновањем квалитета студијских програма, акредитације је стекао Универзитет у Новом Пазару, шест београдских факултета, четири факултета из Новог Сада, као и Грађевински факултет Суботица, Медицински факултет у Нишу и Медицински факултет у Крагујевцу.
У Београду акредитације су добили Електротехнички, Стоматолошки, Правни, Машински, Хемијски и Факултет за физичку хемију, сви државни факултети.
У Новом Саду то су Технолошки, Природно-математички, Факултет техничких наука и Академија за правне и пословне студије.
"Завршетак прве фазе акредитације је доказ да се по питању високог образовања у Србији налазимо на европском путу", изјавио је одлазећи министар просвете Зоран Лончар.
Он је уверен да заједничким напором државе, односно будуће владе, за коју је уверен да ће убрзо бити формирана, али и комплетне академске заједнице, укључујући и студенте, Србија може да постане део јединственог европског образовног простора.

23. мај 2008. године


ПОТПИСАН ФП7 ПРОЈЕКАТ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

У мају 2008. године, одобрен нам је ФП7 пројекат Европске уније, који ће омогућити формирање Центра за предклиничко активно тестирање биохемијских супстанци. Уговор је потписан на период од три године, а вредност пројекта је милион евра.
Потписници овог уговора, поред Медицинског факултета у Крагујевцу, су и Природно-математички факултет из Крагујевца, Институт Кири из Париза, Медицински факултет Универзитета Аристотел из Солуна и Природно-математички факултет из Скопља.
Овим пројектом, у Крагујевцу предвиђена je изградња и опремање три научне лабораторије које ће задовољавати ISO стандард, а које ће се налазити на Медицинском и Природно-математичком факултету.


ПРОМЕЊЕН НАЗИВ MEDICUS-А

Медицински факултет у Крагујевцу је једини медицински факултет у земљи који има сопствени међународни часопис.
Регистрован je 1999. године, а први број објављен је 2000. године. Штампа се на енглеском језику.
Уредништво часописа је међународно и стално се проширује. Статус међународног часописа има од пролећа 2005. године.
У будуће ће Medicus излазити под називом Serbian Journal of Clinical and Experimental Research.


ПОТПИСАН УГОВОР СА UCSF-OM

У априлу 2008. године, представници Медицинских факултета из Крагујевца и Сан Франциска потписали су уговор о међусобној сарадњи.
То је само званична потврда вишегодишње размене искустава и кадрова која се одвија између ова два факултета.
За три године визитинг професори постали су: проф. др Абул Абас, проф. др Игор Митровић, проф. др Том Новотни и проф. др Лоренс Тирни, а наставници нашег факултета прошли су обуку из области иновације у настави.
Предавања на Медицинском факултету у Крагујевцу унапређује се у складу са програмом тима са UCSF-а који се успешно бави едукацијом о иновативним видовима наставе.
Потписивањем овог уговора, који укључује размену знања у области едукације, искустава и истраживања, наш факултет се враћа у међународне токове биомедицинских наука.


КОНГРЕС СТУДЕНАТА БИОМЕДИЦИНСКИХ НАУКА

            У Лепенском Виру је од 25. априла до 2. маја 2008. године одржан 49. Конгрес студената биомедицинских наука са интернационалним учешћем. Међу многобројним учесницима из земље и иностранства, који су представили више стотина радова, било је и студената са нашег факултета. Студенти Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу представили су се са више од 50 радова из 18 области. Сви радови успешно су презентовани студентима и комисијама састављених од наставника са свих факултета учесника на конгресу, од којих су два рада студената нашег факултета оцењена као најбољи. Ђорђе Милићевић је добитник дипломе за рад под називом "Јавне чесме - велики проблем хигијенски неисправне воде за пиће", а Јелена Чукић је добитница награде за рад "Ефекат хлорамбуцила и дексаметазона на продукцију IL-4, IL-10, IFN-GAMA I TNF-ALFA у култури лимфоцита периферне крви оболелих од хроничне лимфоцитне леукемије".



МЕДИЦИНИЈАДА

            Медицинијада, 32. по реду, одржана је у Будви од 3 до 8. маја 2008. године, у организацији новосадског Медицинског факултета. Студенти Медицинског факултета у Крагујевцу такмичили су се у десет дисциплина (кошарка, рукомет, одбојка, фудбал, шах, стони тенис, стрељаштво, тенис, атлетика и пливање), а студенткиње у девет (кошарка, рукомет, одбојка, шах, стони тенис, стрељаштво, тенис, атлетика и пливање).
Најбољи резултат остварила је женска стонотенисерска екипа освојивши златну медаљу. У кросу најбржи је био Стеван Крнић, који је освојио злато, док је екипно наш факултет заузео треће место.
Сребрне медаље на овогодишњој Медицинијади освојили су рукометаши, рукометашице и стонотенисери.
Бронзане медаље у Крагујевац донели су фудбалери, мушка и женска шаховска екипа, кошаркашице и тенисерке.
Учесници Медицинијаде били су Медицински факултети из Крагујевца, Новог Сада, Београда, Ниша, Приштине, Бања Луке, Фоче и Скопља, Стоматолошки факултети из Београда и Панчева, Фармацеутски факултет из Београда, Факултет ветеринарске медицине из Београда, Факултет за специјалну едукацијху и рехабилитацију из Београда и Виша школа из Земуна.
У веома јакој конкуренцији, коју је сачињавало 15 факултета биомедицинских наука са свих универзитета из земље и окружења, наш факултет је, у генералном пласману, заузео високо треће место.
Оно по чему би се наш факултет могао посебно издвојити били су навијачи. Свака утакмица на Медицинијади пропраћена је ватреним навијањем уз бубњеве, заставе и друга обележја факултета.


Честитка ректора Универзитета поводом одобрене акредитације за све студијске програме. Детаљније овде.


ПРЕДАВАЊА
Проф.др Вељка Влаисављевића

Проф. др Вељко Влаисављевић је у четвртак, 17.04.2008. године, са почетком у 11.00 часова, у амфитеатру '' Проф. др Милосав Костић'', Медицинског факултета, одржао предавања на теме:

СИНДРОМ ПОЛИЦИСТИЧНИХ ЈАЈНИКА (PCOS)
НЕПЛОДНОСТ МУШКАРЦА
ИНДУКЦИЈА ОВУЛАЦИЈЕ
АСИСТИРАНЕ ТЕХНИКЕ РЕПРОДУКЦИЈЕ (АRТ)

Проф. др Вељко Влаисављевић је визитинг професор Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу, дописни члан Српске академије наука и уметности (САНУ) и редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Љубљани. Наши студенти основних и докторских студија имали су прилику да по други пут слушају предавања овог врсног стручњака и предавача, који је и овом приликом, присутнима, на једноставан и разумљив начин, представио најновија достигнућа из области гинекологије.

 




ПРЕДАВАЊЕ
ДР ИГОРА МИТРОВИЋА

У четвртак, 17. априла 2008. године са почетком у 15:00 сати, у амфитеатру Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу, оджано је предавање др Игора Митровића на тему LEADING SMALL GROUP DISCUSSION - WHY AND HOW ?.
Др Игор Митровић је визитинг професор Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу и ванредни професор на предмету Физиологија Медицинског факултета Универзитета Калифорније у Сан Франциску, једном од четири најпрестижнија медицинска факултета у САД.
Део је тима који се успешно бави едукацијом о иновативним видовима наставе, што потврђују и бројне награде за унапређење те области. Као визитинг професор, у циљу унапређења и осавремењавања наставе на нашем факултету, др Мировић одржао је бројна предавања, која помажу нашим наставницима и сарадницима у спровођењу савремених видова наставе.
Овом приликом др Митровић одржао је предавање које обухвата следеће теме:

  • Настава у малој групи – предавање
  • Настава у малој групи – демонстрација
  • Проблемско учење – предавање
  • Проблемско учење - демонстрација


КУП РЕКТОРА И ПРИЈЕМ СПОРТИСТА КОД ДЕКАНА

У Јагодини је у недељу, 13. априла 2008. године, одржано спортско такмичење студената Универзитета у Крагујевцу, Куп ректора.  На овогодишњој смотри студената учествовало је  свих 11 факултета Универзитета у Крагујевцу. Медицински факултет у Крагујевцу такмичио се у 13 дисциплина. Златне медаље освојили су: стонотенисери, кошаркашице, рукометаши и фудбалери, сребрне медаље понели су: стонотенисерке, стрељашице и шахисткиње, док су бронзана одличја понели: одбојкаши и одбојкашице, кошаркаши и рукометашице. Представници у стрељаштву заузели су четврто место, док су шахисти остали без пласмана. Оваквим постигнутим успехом, наши спортисти показали су велику спремност и за предстојећу 33. Медицинијаду.

Овогодишњи Куп ректора завршен је у великој неизвесности, због веома добрих резултата спортиста спортских друштава „Медицинар” и УСЕФ. У генералном пласману спортисти Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу заслужено су заузели друго место.           

Свечани пријем, који је декан Медицинског факултета у Крагујевцу приредио у част студената који су постигли изузетне резултате на Купу ректора, одржан је 17. априла 2008. године у 14 часова у бифеу Медицинског факултета. Овом приликом студенти спортисти предали су освојена екипна одличја Медицинском факултету. Такође,  додељено је и признање за вишегодишњи развој спорта студенткињи докторских студија Медицинског факултета, др Јелени Сретковић, чланици женске кошаркашке екипе спортског друштва "Медицинар".

 



О Г Л А С
ЗА АНГАЖОВАЊЕ ИНСТРУКТОРА
ЗА ПРАКТИЧНУ НАСТАВУ НА ПРЕДМЕТУ

         

          - ХИРУРГИЈА (ТРИ ИЗВРШИОЦА)

          УСЛОВИ: Завршене студије првог степена са просечном оценом студирања најмање 8 (осам) и уписане докторске студије из одговарајуће области. Уз пријаву доставити: доказ о завршеним студијама, биографију, списак радова и радове.

          Рок за пријаву 8 дана од дана објављивања.

постављено, 31.03.2008.

 


О Г Л А С
ЗА АНГАЖОВАЊЕ ИНСТРУКТОРА
ЗА ПРАКТИЧНУ НАСТАВУ У ШКОЛСКОЈ 2007/08.
ГОДИНИ НА ПРЕДМЕТУ

         Разговор са свим пријављеним кандидатима обавиће се у петак 11.04.2008 у 10.00.часова.

          - ПАТОЛОШКА АНАТОМИЈА (ДВА ИЗВРШИОЦА)

          УСЛОВИ: Завршене студије првог степена са просечном оценом студирања најмање 8 (осам).
          Уз пријаву доставити: доказ о завршеним студијама, биографију, списак радова и радове.

          Рок за пријаву 8 дана од дана објављивања.

постављено, 20.03.2008.

 


О Г Л А С
ЗА АНГАЖОВАЊЕ ИНСТРУКТОРА
ЗА ПРАКТИЧНУ НАСТАВУ У ШКОЛСКОЈ 2007/08.
ГОДИНИ НА ПРЕДМЕТУ

         

          - МИКРОБИОЛОГИЈА И ИМУНОЛОГИЈА (ДВА ИЗВРШИОЦА)

          - ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГИЈА (ЈЕДАН ИЗВРШИЛАЦ)

          УСЛОВИ: Завршене студије првог степена са просечном оценом студирања најмање 8 (осам). Уз пријаву доставити: доказ о завршеним студијама, биографију, списак радова и радове.

          Рок за пријаву 8 дана од дана објављивања.

постављено, 13.02.2008.

 



Уважаемые коллеги!

Коллектив Смоленской медицинской академии выражает свою поддержку в это трудное для вас время. Уверены, что здравый смысл восторжествует и законы международного права будут восстановлены.

Ректор СГМА, проф. Плешков В.Г.


О Г Л А С
ЗА АНГАЖОВАЊЕ ИНСТРУКТОРА
ЗА ПРАКТИЧНУ НАСТАВУ У ШКОЛСКОЈ
2007/08. ГОДИНИ

 

           Оглас за ангажовање инструктора за практичну наставу у школској 2007/08. години на предмету:

           - МИКРОБИОЛОГИЈА И ИМУНОЛОГИЈА (ДВА ИЗВРШИОЦА)
           
- ДЕРМАТОВЕНЕРОЛОГИЈА (ЈЕДАН ИЗВРШИЛАЦ)
          
           можете погледати овде



О Г Л А С
ЗА АНГАЖОВАЊЕ ИНСТРУКТОРА
ЗА ПРАКТИЧНУ НАСТАВУ У ШКОЛСКОЈ
2007/08. ГОДИНИ

 

           Оглас за ангажовање инструктора за практичну наставу у школској 2007/08. години на предмету:

           - ПАТОЛОШКА ФИЗИОЛОГИЈА (ЈЕДАН ИЗВРШИЛАЦ)

           
УСЛОВИ: Завршене студије првог степена са просечном оценом студирања најмање 8 (осам).
           Уз пријаву доставити: доказ о завршеним студијама, биографију, списак радова и радове.
            Рок за пријаву 8 дана од дана објављивања.
          
           можете погледати овде



Због промене SSL протокола у nonSSL, повремено може доћи до неисправности линкова на страницама, у том случају пробајте без протокола https://. Извињавамо се на свим могућим сметњама.