ПРИРУЧНИК О ПРЕВЕНЦИЈИ И ЛЕЧЕЊУ COVID-19Поштоване колеге,

Част нам је и задовољство да вам представимо српско издање “Приручника за превенцију и лечење COVID-19 инфекције”. Овај приручник саставиле су колеге и стручњаци из Прве придружене болнице Медицинског факултета Универзитета у Zheijang-у, НР Кина, а на основу своје тешке борбе са новим COVID-19 вирусом. Фасцинантни резултати које су постигли у превенцији и лечењу оболелих чине овај приручник веома вредним штивом обзиром да се и ми, као и остатак света, по први пут сусрећемо са овим вирусом, те је искуство један од најважнијих ресурса који нам је потребан.

Приручник је објављен на Alibaba Cloud платформи, а српско издање је настало као резултат сарадње лекара Опште болнице Атлас из Београда и хуманитарне организације 28. Јун, уз дозволу аутора из Кине. Оригиналну верзију можете пронаћи на адреси овде.

Жеља нам је да приближимо искуства лекара из Кине нашим колегама широм Србије, али и света и да поделимо сазнања у превенцији и лечењу COVID-19 инфекције у тренутку када у Србији, Црној Гори и Републици Српској расте број новооболелих и када се примењују све строжије мере у покушају успоравања даљег ширења инфекције.

Захваљујемо се колегама и преводиоцима који су омогућили да српско издање овог Приручника буде публиковано у рекордном року.

Надамо се да ће вам препоруке и савети колега из Кине бити веома корисни у вашем свакодневном раду.

Срдачно,

др Немања Зарић, Општа болница Атлас
Филип Филипи, председник, 28. Јун.